Hvor langt vil du egentlig reise?

Hver tredje nordmann planlegger å legge årets sommerferie til norske fjell. Foto: Knut Randem.

Hver tredje nordmann planlegger å legge årets sommerferie til norske fjell. Foto: Knut Randem.

Bobilister kan reise hvor de vil og så langt de vil. Hvor reiser de så. ”Alle” reiser til Kroatia, men stemmer det? Utferdstrangen er slett ikke så stor, men mange nordmenn vil reise på tur i bobil, campingvogn eller telt i sommer.

En undersøkelse gjennomført av TNT Gallup for Norsk Caravanbransjeforbund (NCB) viser at 91 prosent ferierer med bobilen i Norge. Det betyr ikke at de bare holder seg hjemme. 74 prosent reiser også til Sverige. Danmark er det tredje viktigste ferielandet for bobilister. 36 prosent reiser dit. Til Tyskland reiser mange først når de blir litt eldre, 21 prosent reiser dit.

Til Finland, Frankrike og Italia reiser hhv 10, 7 og 7 prosent på bobilferie. ”Alle” pensjonistene og andre som reiser til Spania utgjør bare 4 prosent.
Og Kroatia? De som reiser dit havner i sekkeposten ”annet” som utgjør 4 prosent.

De fleste planlegger å ta sommerbadet i Norge i år. Foto: Creative Commons

De fleste planlegger å ta sommerbadet i Norge i år. Foto: Creative Commons

Hver femte velger campingferie
Også Finn reise har gjennomført en undersøkelse av nordmenns ferievaner – uansett ferieform. De har funnet ut at 20 prosent av Norges befolkning skal på sommerferie med bobil, campingvogn eller telt i sommer.

– Nordmenn reiser like mye som før, men vi ser at flere velger utelukkende Norgesferie på sommeren. Det kan henge sammen med svak krone, og at det har blitt dyrere å reise utenlands, men det er heller ikke unaturlig at flere får øynene opp for variasjonene og mulighetene som finnes på Norgesferie, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

Fjellglade nordmenn
Undersøkelsen viser at nesten halvparten av de spurte skal besøke venner og familie på Norgesferien. Én av tre planlegger en tur til fjells når sommervarmen brer seg over landet, og det er liten forskjell på om du er ung eller eldre. Interessen for fjell og vidde er omtrent like stor i alle aldersgruppene.
– Nordmenn er eventyrlystne på ferie, og aktive ferier har vært en klar tendens lenge, sier Berge.

– Beliggenhet og pris er de aller viktigste faktorene for nordmenn som skal velge bosted til Norgesferien. Kan hende dette også er noe av forklaringen på hvorfor så mange velger campingferie, sier Berge.

Også i denne undersøkelsen er Norge, Sverige og Danmark de tre mest populære reisemålene. Denne undersøkelsen tar for seg alle ferieformer. Derfor slår flyreiser inn og endrer bildet når det gjelder flere land. Spania kommer da opp på en fjerde plass som reisemål.

Les mer: Det er ikke båtfolket som kjøper bobil

Del dette med andre:

  3 comments for “Hvor langt vil du egentlig reise?

  1. Vi for vår del har funnet ut att vi tar med bobilen til Island ,kjører der i 7 dager og stopper for å kjøre i 3 dager på Færøer på hjemtur.Gleder oss. ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *