Langs Silkeveien i bobil

En glad gruppe før avreise. Foto: Messe Düsseldorf/Constanze Tillmann

På ti uker skal 21 bobiler kjøre langs Silkeveien, gjennom ni land til Beijing. Det er en reise på 13.000 km, som vil by på mange kulturelle høydepunkt. Reisen startet i går.

Det er 39 personer med i den eventyrlystne gruppa, som startet fra Düsseldorf, arena for den årlige messa Caravan salon. Gruppa skal ankomme Beijing i tide til åpningen av søstermessa All in Caravaning Beijing 23. juni. Det vil ikke være overraskende om denne turen også blir profilert på høstens messe i Düsseldorf.

De 21 bobilene i gruppa har deltakere fra Tyskland, Frankrike, Østerrike og Sveits. De skal etter hvert følge den legendariske Silkeveien fra vest til øst.

Bobilene som er med på turen er av ulike merker. Foto: Messe Düsseldorf/Constanze Tillmann

Fra Düsseldorf reiser de via Berlin, Warszawa, Vilnius og når Riga den fjerde dagen. I løpet av de neste ti dagene skal de reise gjennom Russland og blant annet besøke Moskva og Vogograd. Så skal de følge elva Volga til deltaet nær Astrakhan. I Kasakhstan krysser de fra Europa til Asia.

I området rundt den tidligere Aralsjøen vil de oppleve det ubebodde og ulendte steppelandskapet. Her kommer de til den nordlige ruten for Silkeveien. Der vil de oppleve høydepunkter som Khiva, Bukhara og Samarkand – et orientalsk eventyr rett ut av Tusen og en natt. I Usbekistan, fortsetter kjøreturen gjennom Tasjkent og den vakre Fergana-dalen før kjøretøyene klatrer opp i de høye fjellkjedene i Kirgisistan. Det gamle hvilestedet Tash Rabat. Det ligger på 3300 moh og er siste stopp i det tidligere Sovjetunionen før de reisende møter en ny kultur i Folkerepublikken Kina.

I Kina vil gruppen hvile ti dager i Xinjiang Uyghur før de reiser videre gjennom ørkenen mellom Himalaya og Tarimdalen. Veien her skal være et av de mest ambisiøse byggeprosjektene i Kina. Høydepunkter på denne etappen er Dunhuang, enorme sanddyner og de berømte Budda-grottene.

Turen til Beijing fortsetter via høyslettene i Tibet, den gamle byen Xian med sin verdensberømte terracottahær, Longmengrottene med noen av de fineste eksemplene på budistisk kunst i Kina, Pagodeskogen ved Shaolin-templet, fjellkjedene ved Shennong og den antikke byen Pingyao fra Ming-dynastiet.

Etter ankomst til Beijing og messeområdet der vil noen av bobilene bli fulgt til Shanghai og fraktet hjem derfra. Resten av gruppa kjører like gjerne hjem igjen etter fire dager i Beijing. De skal bruke syv uker på turen via Mongolia, Sibir, sentrale Russland, Polen og til Düsseldorf. Denne ruta er ”bare” 10.000 km.

Del dette med andre:

  2 comments for “Langs Silkeveien i bobil

    • Dette er nok et (engangs?)stunt satt i verk av messearrangøren Caravan Salon i Düsseldorf. De kommer garantert til å gjøre noe ut av dette på høstens messe. Vi skal følge med og se om vi kan bringe noe mer om slike muligheter da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *