Langs A1 på vei – mot Bremen?

Bremen er den tiende største byen i Tyskland og omtrent på størrelse med Oslo. Byen ligger forholdsvis nær autobahn A1 og mange velger å kjøre forbi framfor å besøke byen. Det er det ingen grunn til.

Rådhusplassen i Bremen er et av flere hyggelige uterom. Foto: Knut Randem.

Byen er absolutt verd et besøk. Dessuten har den en sentralt plassert bobilparkering.

Det er noe uklart når Bremen ble grunnlagt, men byen ble bispesete i det åttende århundre. Bremen hadde også en viktig rolle i forbindelse med innføringen av kristendommen i Skandinavia.

Kirka dominerer i bybildet. Her er også mange handlemuligheter. Foto: Knut Randem.

Senere ble Bremen en hansaby. I store deler av historien har Bremen vært en selvstendig bystat. Som de fleste andre tyske byer ble Bremen sterkt skadet av alliert bombing under andre verdenskrig. Likevel kan du se deler av den historiske bebyggelsen. Og den er spektakulær.

Etter 10 minutters gange fra bobilplassen får du denne utsikten mot gamlebyen. Foto: Knut Randem.

Bare 1300 meter unna gamlebyen ligger ”Reisemobil stellplatz am Kuhhirten”. Du går lett til sentrum på noen minutter, men du kan også ta båt over elva fra bobilplassen og inn til sentrum. I hvert fall deler av året.

I rådhusets kjeller har det blitt servert mat siden 1400-talleet. Foto: Knut Randem.

Ta gjerne turen for å spise rustikk tysk middag i Ratskeller hvor det har vært servering siden tidlig på 1400-tallett eller sett deg på torget foran rådhuset og nyt sola. Ellers er en spasertur i sentrum å anbefale. Besøker du Bremen i juli bør du få med deg Bremialen.

Velkommen til Bremens bobilplass – Reisemobil stellplatz am Kuhhirten. Trekk billett til venstre og finn deg en plass. Foto: Knut Randem.

Bobilplassen ligger på ei øy midt i elva Weser i et stille og rolig nabolag med et par restauranter et lite steinkast unna. En av dem er en kombinasjon av vanlig bar og strandbar – velg etter sesong.

På ”Reisemobil stellplatz am Kuhhirten” trekker du billett ved innkjøring og betaler på automat før du reiser. Plassene har forskjellig lengde og noen er reservert for bobiler over 8 meter. De er om lag 5 meter brede…

Du velger selv den plassen du vil ha, men i sesongen er det ikke alltid like mye å velge mellom.

Det er sterkt variasjon i besøket mellom ukedager og sesonger. Foto: Knut Randem.

Det koster i 2024 21 euro per døgn pluss strøm, som du betaler med mynt på stolpen. Servicebygg og tømming er inkludert i prisen, men du betaler ekstra for fylling av rent vann.

”Reisemobil stellplatz am Kuhhirten” har plass til anslagsvis 110 bobiler og ligger mellom høye trær, så her kan du glemme å bruke parabolen. Adressen er Kuhhirtenweg.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Langs A1 på vei – mot Bremen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *