Langs A1 på vei – mot Bremen?

Bobilparkeringen ligger stille til i et skogholt. De fleste plassene er romslige. Foto: Knut Randem.

Bobilparkeringen ligger stille til i et skogholt. De fleste plassene er romslige. Foto: Knut Randem.

Bremen er den tiende største byen i Tyskland og omtrent på størrelse med Oslo. Byen ligger nær autobahn A1 og mange velger å kjøre forbi framfor å besøke byen. Det er det ingen grunn til. Byen er absolutt verd et besøk. Dessuten har den en sentralt plassert bobilparkering.

Det er gress foran eller rundt oppstillingsplassene. Foto: Knut Randem.

Det er gress foran eller rundt oppstillingsplassene. Foto: Knut Randem.

Det er noe uklart når Bremen ble grunnlagt, men byen ble bispesete i det åttende århundre. Bremen hadde også en viktig rolle i forbindelse med innføringen av kristendommen i Skandinavia. Senere ble Bremen en hansaby. I store deler av historien har Bremen vært en selvstendig bystat.
Som de fleste andre tyske byer ble Bremen sterkt skadet av alliert bombing under andre verdenskrig. Likevel kan du se deler av den historiske bebyggelsen.

Bare 1300 meter unna gamlebyen ligger ”Reisemobil stellplatz am Kuhhirten”. Du går lett til sentrum, men du kan også ta båt over elva fra bobilparkeringen og inn til sentrum. Ta gjerne turen for å spise rustikk tysk middag i Ratskeller hvor det har vært servering siden tidlig på 1400-tallett eller i en annen restaurant. Eller ta deg en spasertur i sentrum. Besøker du Bremen i juli bør du få med deg Bremialen.

Bobilparkeringen ligger på ei øy midt i elva Weser i et stille og rolig nabolag med et par restauranter et lite steinkast unna. En av dem er en kombinasjon av vanlig bar og strandbar – velg etter sesong.

På ”Reisemobil stellplatz am Kuhhirten” er det gode forhold med tydelig oppmerkede plasser. Alle med strøm. Det koster 13 euro per døgn, som du betaler i en konvolutt i brevsprekken på kontoret når det ikke er betjent eller med mynt på automat. Automaten veksler ikke. Kjør først inn og finn en plass slik at du kan oppgi nummeret på plassen.

Servicebygg, kontor og tømmestasjon. Foto: Knut Randem.

Servicebygg, kontor og tømmestasjon. Foto: Knut Randem.

Du betaler ekstra for strøm. Det er myntautomat på strømstolpene og du betaler 50 cent per kilowatt. Dersom du ønsker å benytte toalett og dusj må du leie nøkkel til servicerommene for 1 euro per døgn. En dusj på cirka fem minutter koster i tillegg 1 euro. Vi kom utenom åpningstiden på kontoret og leide ingen nøkkel til servicebygget, så hvordan tilstanden var der inne vet vi ikke.
Tømming av spillvann og toalett er gratis, men du betaler 1 euro for å fylle 100 liter vann. Tømmestasjonen er renslig og greit plassert like utenfor kontoret ved innkjøringen.

”Reisemobil stellplatz am Kuhhirten” har plass til anslagsvis 70 bobiler (vi telte ikke). Selv om vi lå svært nær innkjøringen opplevde vi en natt uten forstyrrelser. Folk tok kvelden tidlig.

Vurdert av redaksjone i august 2013

Et glimt av sentrum. Foto: Knut Randem.

Et glimt av sentrum. Foto: Knut Randem.

Del dette med andre:

  1 comment for “Langs A1 på vei – mot Bremen?

  1. Der har vi vært for to år siden . Kjempefint plass og mange fine flukter. Anbefaler litt og bestille plass eller være litt tidlig der slik at dere får fin plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *