Ny landsdekkende servicekjede for bobiler

Ettermarkedssjef Geir Kyrre Thorrud i RSA Bil. Foto: Knut Randem.

Formelt startet de opp i januar, men før hovedsesongen starter skal den nye servicekjeden for bobiler være operativ over hele landet. Denne gangen dreier det seg om en verkstedkjede for motor, chassis og drivverk bygd på Fiat. Pluss litt mer.

Det er RSA Import Deler og Tilbehør som etablerer den nye kjeden. Kjeden tar utgangspunkt i de seks bobilverkstedene RSA Bil selv har. Når kjeden om kort tid er landsdekkende vil den bestå av cirka 20 verksteder. De fleste er Fiat-verksteder.

Ettermarkedssjef Geir Kyrre Thorrud er ansvarlig for RSA Bils seks egne bobilverksteder. Han samarbeider tett med egen importør når et nasjonalt servicetilbud etableres. Han forteller at de vil dekke 87 prosent av landet med de aktuelle verkstedene. Når dette skrives er ennå ikke verkstedene i Trøndelagsfylkene, Bergen og Nordland avklart. De øvrige er på plass i kjeden, forteller Thorrud.

Her er verkstedene i kjeden på plass primo mars. Faksimile fra kjedens hjemmeside.

– Vi har valgt ut verksteder basert på stikkordene erfaring og renommé. Det er altså kvalitet som har ligget til grunn for utvelgelsen av verkstedene, som er med i det som har fått navnet ”Bobilenes Servicekjede”, forteller Thorrud.

– Til nå har vi ligget litt lavt i terrenget, og vi ber om at bobilistene er litt tålmodige med oss noen uker til. Vi ser at etableringen kan ha noen oppstartsutfordringer, men mye skal være gjort til ”sesongstart”.

Bobilistene fortjener bedre
På spørsmål om hvorfor RSA har startet opp denne kjeden, svarer Thorrud ganske enkelt at bobilfolket fortjener bedre service enn det de hittil har fått.
De seks bobilverkstedene i RSA har syv-, åttedoblet omsetningen på bare tre år. Thorrud forteller at kjeden på mange måter springer ut av den samarbeidsavtalen de inngikk med Norsk Bobilforening i fjor.
– Det ble naturlig å etablere en egen servicekjede for bobil. Vi ønsket en bred dekning slik at bobilister over hele landet skal få et godt tilbud spesielt på Fiat-delen av bobilen.

Kjedens verksteder skal ha felles markedsføring, og kjedeledelsen i RSA Deler og Tilbehør kvalitetssikrer vårt opplegg, sier Thorrud.
Kjeden skal først og fremst ta seg av det Fiat-spesifikke som motor, chassis, drivverk og det som hører til dette. Dekk, lasteutstyr, ekstralys og batterier blir en naturlig del av tilbudet. I tillegg inngås det lokale samarbeidsavtaler med karosseriverksteder som er i stand til å gjøre reparasjoner også på bodelen. Verkstedene i kjeden har tilgang til RSAs delelager i Norge med leveranse over natta der det er praktisk mulig, forteller Thorrud. Flere steder vil det også bli etablert samarbeid med caravanforhandlere.

Thorrud kan ikke garantere at det på kort sikt vil finnes samarbeid med karosseriverksteder og bobilforhandlere ved alle verkstedene i kjeden, men det er et mål for å få et komplett servicetilbud lokalt.

Del dette med andre:

  10 comments for “Ny landsdekkende servicekjede for bobiler

 1. Hei,

  Vi jobber på spreng for å dekke landet enda bedre og vil oppdatere listen etter hvert som vi får flere medlemmer i kjeden på plass.

  Med Vennlig hilsen
  Claus Magelssen
  RSA

 2. Kristoffersen Bil AS på Stjørdal burde være selvskreven her. De er Fiat-forhandler og har flunkende nytt bygg og serviceverksted for bobil. I tillegg utmerket service.

 3. Hei.
  Vi har brukt RSA Bil et par ganger på mindre reparasjoner. Hvorfor bruker dere 3 timers «feilsøking» på alle jobber som standard.
  Et eksempel:
  Diesellekkasje på Fiat Ducato i Arendal. De fleste andre verksteder sier at dieselfilter er nummer 1 årsak til lekkasje.
  Allikevel trengte dere 3 timer på å feilsøke. Feilen var filteret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *