Laika fornyer på øverste hylle

Kreos er Laikas premium-tilbud til bobilkjøperne. Til 2022-sesongen introduserer den italienske produsenten en ny Kreos like under 8 meter.

Halvintegrerte Laika Kreos L 5009 i ny 2022-utgave. Foto: Knut Randem.

Laika deltok, som resten av Hymer-gruppen, ikke på Caravan Salon i Düsseldorf i år. De var likevel tilstede i byen og viste sin nye Kreos L 5009.

Laika bygger sin Kreos på Fiat med AL-KOs lave chassis. Lengden er ideell for norske ferger med 799 cm. I eksteriøret viser den seg med flate vinduer på sidene i bodelen og en noe bredere bodelsdør.

Salong for syv, mener Laika. Foto: Knut Randem.

Laika framhever selv at de har støpt bakveggen og taket i et stykke for å styrke konstruksjonen i krevende værforhold. De framhever også bobilens isolasjon og egnethet for vinterforhold. Den selvbærende kroppen er bygget med tre lag med aluminium, XPS og aluminium med økt tykkelse til 40 mm. Tak og undergulv består av tre lag bestående av glassfiber, XPS og aluminium. Dette mener Laika garanterer maksimal isolasjon.

Legg merke til Laikas ekstrautstyr, en «vinkjeller» midt i bildet. Foto: Knut Randem.

Modellen har vannbåren varme og separat temperaturkontroll for sovedelen slik at den kan holdes kjøligere. Dette er mulig med Aldes nye generasjon; 3030.

Alt elektrisk er plassert i dobbeltgulvet. Det inkluderer batterier og vanntanker. Her er det forberedt for lithium-batterier, men det er fortsatt tilleggsutstyr.

Garasjen er rommelig og har dører på 120 x 100 cm. Her kan du velge å sette inn en «vinkjeller» som Laika leverer som tilleggsutstyr. Til dine beste viner, skriver Laika i sin presentasjon, men da bør du nok la flaskene roe seg et par dager etter kjøreturen før du drikker dem.

I tillegg til panoramavinduet i taket kan du velge et elektrisk takvindu som kan benyttes under kjøring. Dette er et valgfritt alternativ til senkesengen. Laika er ellers trofaste mot sitt italienske design. I salongen er det sitteplass til seks personer rundt et rundt bord.

Dobbelt vask under lokk og kaffemaskin på egen hylle. Foto: Knut Randem.

Det re-designede kjøkkenet er utstyrt med dobbelt vask og et kjøleskap på 153 liter. Stekeovn leveres som standard. I kjøkkenet kan du for øvrig velge mellom flere varianter der oppvaskmaskin og kaffemaskin er blant mulighetene.

Badet har toalett og vask på en side og separat dusj. Foto: Laika.

Badet har separat dusj og baderommet kan lukkes mot kjøkkenet. Helt bakerst er det to enkeltsenger på 200 x 80 cm, som kan omgjøres til en vegg-til-vegg-seng.

Varme farger i soverommet. Foto: Knut Randem.

Laika Kreos L 5009 har en totalvekt på inntil 4500 kg. Lasteevnen er så langt ikke oppgitt.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Laika fornyer på øverste hylle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *