Lagde bobilplass i Kvina, det gikk så det vina

Båtforeningen bestemte seg for å lage bobilplass i båthavna. Satsinga var klar til koronasommeren 2020 og ble en umiddelbar suksess.

Kvina båtforenings nye bobilplass ble en umiddelbar suksess. Foto: Heine Ellefsen.

Kvina båtforening har hatt suksess med etableringen av bobilplassen. 125 000 kroner i inntekt fra bobiler går til nedbetaling av investeringene, men blir på sikt et godt tilskudd til båtforeningens økonomi.

– Bobilsatsinga gikk bra, regnskapet viser at det var over 500 bobildøgn. Det er helt vanvittig, det var første året og vi gjorde ingen markedsføring annet enn et lite skilt i svingen. Det hjalp godt på økonomien til båtforeninga, sier Ronny Andersen i foreningen til Rana Blad. Bobilplassen er også oppført i Bobilplassen.no.

Andersen betegner det som et lykketreff at de var klare før 2020-sesongen, men det var også mye arbeid.

Nå utvider båtforeningen antallet plasser og mer strøm foran det de regner med blir en ny sommer med sommerferie på norske veier. Plassen er åpen hele året og har hatt besøk gjennom hele vinteren. Nå vurderer de å holde det vinterstengte servicebygget åpent hele året.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Lagde bobilplass i Kvina, det gikk så det vina

  1. Dette er et godt eksempel på vinn vinnsituasjon.Om sommeren kan bobilfolket bruke båtfolkets ledige vinteropplagsplass. I mange havner er det allerede et minstemål av facilteter som toalett og tilgang til vann.
    Inntektene kan jo båtforeningene bla. bruke til å oppgradere infrastruktur som både bobileiere og båteiere kan ha glede av.
    Håper at mange båtforeninger tenner på denne ideen, og at kommunenes byråkrati ikke maler altfor langsomt når de skal godkjenne omdisponeringene av arealet.

  2. Ja, helt enig med Audun Næss. All honnør til Kvina båtforening og mange andre båthavner som har skjønt dette. For bobilfolket er dette attraktive plasser å bruke siden de har umiddelbar nærhet til sjø og vann. Spesielt attraktivt blir det når båtforeningen benytter deler av inntekten til å bygge opp faciliteter som de og bobilturister kan ha glede av. Føler også at det er trygt å overnatte i slike havner enten det er i Norge eller andre land. Som Audun håper jeg mange flere “tenner” på dette. Det er et stort ubenyttet potensial der ute. Takk til Kvina båtforening.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *