Kroken legger ned avdeling

Østfold ble ingen suksess for Kroken. Nå legges avdelingen i fylket ned etter knapt seks års drift.

I disse lokalene etablerer Kroken Østfold seg i 2018 Nå er det slutt. Faksimile fra Google/hjemmeside.

Bobilverden.no har forsøkt å få en kommentar fra Kroken Caravan AS, men selskapet har i stedet sendt ut en pressemelding der de påpeker at markedsutviklingen har vært knallhard. Heretter vil det være Kroken Oslo og Tekno Maskin som skal ta seg av Østlandet.

– Bransjen er i en brytningstid der vi ser volumene har en betydelig svikt og rekrutteringen av yngre kundegrupper minsker. Vi forventer at også produktene vil endre karakter i takt med innføringen av nye reguleringer, og går mot en mer kompakt utforming. Som et ledd i denne utviklingen ser vi nå behov for å innrette oss mot å bygge opp rundt våre gjenværende avdelinger i attraktive regioner. Med dette grepet så står Kroken godt rustet til å håndtere et marked og volum som vi forventer vil ligge på dette nivået fremover, skriver konsernsjef Morten Lillehagen i pressemeldingen.

Lillehagen bekrefter at avdelingen i Råde vil stenge i midten av desember. Han legger til at drøftingen med de ansatte og nedbemanningsprosessen vil gi svar på hva som skjer med de ansatte. (Rettet 19.09.23. kl 16.22)

Kroken Østfold ble etablert i Råde i 2018. Østfold er et av de fem store bobilfylkene, sa Pål Amundsen, daværende daglig leder i Kroken Caravan Detalj AS da etableringen ble kunngjort.

Kroken Caravan AS har hatt vanskelige år med tildels store underskudd i 2018, 2019 og 2020. I følge tall fra Proff.no hadde kjeden i 2022 et overskudd på knapt 1,1 million kroner av en omsetning på 629 millioner kroner. I 2021 var overskuddet bare 155 000 kroner før skatt.

Når Kroken Østfold nå legges ned vil Kroken Caravan AS ha syv avdelinger fra Bodø i nord til Kristiansand i sør. Kjeden selger bobiler fra Hymer, Bürstner, Carado, Niesmann, Laika og LMC.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *