Krever endringer for å hindre villcamping

Faksimile av oppslaget i The Portugal News online.

– Situasjonen er ute av kontroll, bobilene blokkerer store parkeringsarealer langs strendene, og det er manglende muligheter til å følge opp bøter som gis til utenlandske bobiler. Situasjonen fører til store tap for campingbransjen og tapte skatteinntekter.

Det er campingplassene langs Algarve- og Alentejo-kysten som mener dette. Nå krever de at myndighetene gjør mer for å slå ned på bobiler som slår seg ned ulovlig langs strendene.

Det er Portugal News som omtaler saken tidligere denne måneden. I følge avisa mener campingbransjen at situasjonen er ute av kontroll. Campingplassenes forening (APCAA) blir sitert på at ”hundrevis av bobiler, 95 prosent av dem utlendinger, overnatter ulovlig langs strendene i sør-vestlige Algarve og Alentejo kysten, og det er ingen effektiv oppfølging for å sette en stopper for denne situasjonen”.

APCAA har foreslått tiltak overfor landets turistmyndigheter, men er misfornøyd med framdriften i arbeidet med nye regler. Blant tiltakene er et forslag om at utlendinger må betale bøtene på stedet.

Selv om mange av bobilene er feilparkert etter lokale regler skal det være vanskelig å følge opp bøteleggingen av utlendingene. Det fører igjen til diskriminering av lokalbefolkningen som må betale sine bøter, hevdes det.

APCAA anslår at det er 180000 bobiler i denne regionen.

Del dette med andre:

  4 comments for “Krever endringer for å hindre villcamping

  1. Vi var på Alentejokysten for ei uke siden, og i Porto Covo så vi eksempler på dette. Vi lå på campingplassen noen dager, like utenfor var det en gratis stellplass for ca 80-100 biler. Både campingplass og stellplass hadde mange ledige plasser. Men på parkeringsplassene nede ved sjøen var omtrent alle opptatt av bobiler. Belgiske, Nederlandske, Tyske og en enslig sveitser. Heldigvis ingen nordmenn. Så bl.a en mann som kom fra strandtoalettet med “nytømt” bobildass.
    Så at lokalbefolkning, campingplasseiere og kommuner (som har tilrettelagt gratis stellplass) reager forstår vi godt.

  2. Her i Norge er badeplassene okkupert av campingplasser, og da må vi betale. Eksempel her rundt Trondheim. Vikhammerløkka der var de badestrand, som alle kunne sykle, kjøre eller ta toget. Nå kommer du ikke til. Slik er det på flere plasser, når du er på biltur. Vi hadde et ved Majavatn, du kan ikke parkere for bade. Der har de satt opp kiosk og okkupert. Øysand ved Trondheim der må du også betale i dyre dommer for å stoppe å bade. Slik er det sørover også. Ingen plasser for å stoppe å bade. Så si ikke at vi bobil eiere okkuperer noen strandplasser. ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *