Krasjing i vinterferien kostet en halv milliard i fjor

De neste to ukene er det vinterferie ulike steder i landet. – Mange skal ut på veiene og hver vinterferie merker vi at det går helt galt for flere.

Tilpass farten etter forholdene og hold god avstand til bilen foran deg også i vinterferien. Foto: iStock.

– I fjor krasjet vi for nesten 524 millioner kroner i vinterferieperioden. Totalt var det 21 813 bilsmeller for personbiler disse ukene, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge i en pressemelding.

Høy snittkostnad
Tallene fra Finans Norge gir en snittkostnad per vinterferiesmell på rett over 24 000 kroner i fjor.

– Det er svært høye tall og det blir dyrt for mange. Ta det med ro i utfarten og på vei hjem igjen. Ikke ta noen sjanser, det skal ikke mye til før det blir kjempedyrt, sier fagsjefen.

Tallene er hentet fra perioden fredag 18. februar (inkludert helgen før første vinterferieuke) til og med søndag 6. mars 2022.

Slik kjører du trygt
– Husk på at vi fortsatt er i en vintermåned og at du må avpasse fart og kjøring etter forholdene på veien, sier Roger Ytre-Hauge.

8 av 10 nordmenn sier i en undersøkelse Norstat har utført for Frende at de har vært redde på glatta.

– Nå når vi går mot slutten av vinteren mange steder kan underlaget plutselig endre seg. Temperaturen svinger og fører til glatte veier. Det øker faren for ulykker og køer. Husk på det og ha is i magen når du skal ut på tur. Ikke tråkk gassen i bånn og ikke la deg stresse hvis du møter på irriterende køer, sier han.

Når er det vinterferie?
I år har mesteparten av Norge vinterferie i uke 8. Dette gjelder Oslo, Agder, Møre og Romsdal, Vestfold og Telemark, Trøndelag og Viken (med unntak av gamle Buskerud). Resten av landet har ferie i uke 9.

– Vinterferien er ikke som påske eller jul med tanke på trafikk. Det er en ferie som i stor grad gjelder for familier med barn i skolealder, men det er mange ulykker likevel. Så hvis du skal ut på veiene kan det være greit å unngå de verste ut- og hjemfartsdagene der du bor, sier Roger Ytre-Hauge.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *