Korte, men store Dreamer

Dreamers Camper van XL sniker seg over seks meter på lengden. Foto: Knut Randem.

To kompakte og store bobiler med kort lengde. Med lengder på kun 599 og 636 cm er det to kompakte bybobiler, men likevel er de store for sitt bruk.

Vi svinger oss enkelt rundt på franske småveier med to av Dreamers nyheter for 2019. Dreamer, som er Rapidos spesialmerke for bybobiler, har pressevisning i Moulay. De to nye modellene D55+ Select og Camper van XL er hhv 599 og 636 cm lange og har en bredde på 205 cm.

Dreamer D55 Select er 599 cm kort. Foto: Knut Randem.

Dreamer har totalt 11 modeller for eksport, men flere av disse blir på grunn av blant annet takhøyden i kjøreklar stand ikke godkjent som campingbil i det norske avgiftsregelverket. De får dermed en høyere engangsavgift i Norge, men det er fullt mulig å ta dem inn uansett. Dessuten er de bedre egnet til hverdagsbruk.
Både D55+ Select og Camper van XL er store nok til å bli registrert som campingbil med lavere engangsavgift.

Slektskapet til Rapidos vises tydeligere.

– Dette er et marked i god utvikling, sier Norbert Waldhausl i Rapido Group. Han viser også at slektskapet til konsernet nå blir sterkere profilert med en egen ”by-Rapido-logo” på Dreamer fra 2019.

For to eller fire personer
D55+ Select korteste har bare to soveplasser og selv om det er fire sitteplasser i salongen kommer vi ikke unna at dette er en romslig bybobil for to personer. (artikkel fortsetter under bildene)

Utsikt opp og framover i D55+ Select. Foto: Knut Randem.

Toalettene i D55+ Select og Camper van XL er temmelig like, her fra den korteste av de to. Foto: Knut Randem.

Camper van XL er 37 cm lengre og 29 cm høyere (288 cm) og er en utmerket løsning for fire personer.

Begge modellene har tverrstilt dobbeltseng bakerst. Camper van XL har i tillegg en langsgående senkeseng over salongen. Under den er det mulig å sitte selv om noen har lagt seg over hodet på deg. (artikkel fortsetter under bildene)

Senkesenga i Camper van XL har en lengde på 185 cm og en bredde på 120 cm. En stig hektes på senga for enkel tilgang. Foto: Knut Randem.

I Camper van XL kan to sove på langs mens to sitter i salongen under. Foto: Knut Randem.

Planløsningen for de to modellene er også temmelig like. Den eneste nevneverdige forskjellen er at Camper van XL har fått plass til en L-sofa mens D55+ Select har en toseter sofa. Kjøkkenet er plassert på tradisjonelt sted for bybobiler – ved og delvis i skyvedørsåpningen. (artikkel fortsetter under bildene)

Salongen i de to skilles ved at Camper van XL har en L-sofa. Foto: Knut Randem.

Øvre del av dusjdøren er et skap. Her er det svingt ut over senga. Dusjen er inn til høyre. Foto: Knut Randem.

Skap i dusjdøra
Begge har separat dusj og toalett. De har også den samme smarte løsningen med et svingbart skap i dusjen. Døra til dusjen er delt i to. Den øvre delen er et skap og er svingt inn i dusjen i kjørbar stilling. Når du skal dusje svinges skapet bakover over senga. Med dører på begge sider har du tilgang til innholdet i skapet enten det står den ene eller andre veien. Oppvarmingen besørges av Truma Combi 4.

Kjøkkenet i Camper van XL med prydbelysning/nattbelysning under benken. Foto: Knut Randem.

Lysdesignet i de to modellene er lekkert med tydelige markeringer langs gulvet. Salongvinduet rammes inn av lys som markerer vinduet tydelig også om kvelden.

Salong vinduet markeres med indirekte belysning om kvelden. Her i Camper van XL. Foto: Knut Randem.

I D55+ Select er det et dobbelt gulv i garasjen slik at stablingen av utrustningen kan organiseres bedre. Dette dobbeltgulvet er løst og kan enkelt fjernes. Denne modellen skiller seg også fra den større XL med et stort panoramavindu foran i taket.

Under sengene bak har D55+ Select dette dobbelt gulvet. Det kan fjernes om ønskelig. Foto: Knut Randem.

Tekst og foto: Knut Randem for Bobilverden.no
og Bobil- og CaravanMagasinet

Bobilverden.no samarbeider med Bobil- og CaravanMagasinet om å dekke presentasjonen av nye modeller hos en rekke produsenter. Dette samarbeidet gjør at vi kan dekke flere nyheter enn vi ellers ville hatt mulighet til.
Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *