Kort bybobil-nyhet fra Eriba

Det er et åpenbart strategiskifte på gang når navnet Eriba settes på en bobil. Tradisjonelt har det vært noe annet, men slank og kompakt er den.

Blått, rødt og grønt er blant fargene som kan kombineres med hvitt på Eriba Car 600. Foto: Knut Randem.

Trodde du at Eriba var navnet på campingvognene fra Hymer? Det trodde vi også, men nå, helt ut av intet kommer Eriba Car 600. Vi har nok sett Hymer bobiler med navnet Eriba i enkelte land, men det har ikke vært normalen.

En liten detalj med kafebordet for morgenkaffen. Kjøleskapet kan betjenes både utenfra og innenfra. Foto: Knut Randem.

Hvor stor strategiendringen er har vi ikke fått klarhet i, men Eriba Car 600 ble uansett presentert på CMT-messa i Stuttgart, og lekker er den.

Under dobbeltsenga er det lagringsplass. Foto: Knut Randem.

Eriba Car 600 er bygget i en VW Crafter med en 2 liter motor som gir 177 hk. Standard motor er på 140 hk. Mange vil sikkert sette pris på at den er bare 599 cm lang og 207 cm bred. At den også veier inn på 3 500 kg må være en stor fordel.

Varme fargetoner i interiøret. Foto: Knut Randem.

Utvendig skiller Eriba Car seg fra de fleste andre bybobiler med bi-color eller to-farget – hvitt øverst og et antall farger å velge mellom nedentil.

Innvendig bygger modellen i grunntrekkene på tradisjonell innredning i bybobiler. Salongen foran har plass til fire personer og bordet kan forlenges med en plate som svinges fram under bordet slik at alle kan få en tallerken foran seg. Setene kan leveres i ulike stoffer eller i skinn.

Skinn eller stoff, valget er ditt. Foto: Knut Randem.

Kjøkkenet er plassert på langs på høyre side foran den tverrstilte dobbeltsenga bak. Badet er dermed plassert til venstre og Hymer, nei Eriba, har valgt en plassbesparende løsning med blant annet en håndvask som kan klappes opp.

Når vaske klappes opp får du plass til å dusje. Foto: Knut Randem.

Det er uklart når denne modellen er leveringsklar, men Hymer-gruppens representanter i Norden regner jo med å få den nordover etter hvert. Også de så Eriba Car 600 for første gang i Stuttgart. Dette blir trolig en av de første 2025-modellene fra EHG på veien. Grunnprisen er oppgitt til 75 000 euro.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *