Kort bobil – med enkeltsenger

Det er mer sjelden at bobiler kortere enn 6 meter har noe annet enn en tverrstilt dobbeltseng bak. Men Innovans 2024-modell får langsgående enkeltsenger, som kan slås sammen.

Lekker farge? LMC Innovan 592 (t.v.) og 590. Begge på Ford. Foto: Knut Randem.

LMCs bybobil Innovan 590 har i 2023 tatt i bruk Ford som basiskjøretøy. Også 2024-utgaven av Innovan – 592 kommer på Ford. Vi fikk se prototypen av den på CMT-messa i Stuttgart, og den skiller seg fra sin søster på noen områder.

Innovan 592 får to langsgående senger bak. Det er ingen selvfølge i en bybobil på 599 cm. De to sengene kan slås sammen, men også brukes hver for seg med en midtgang mellom.

Salongen i Innovan 592. Foto: Knut Randem.

La oss starte ved inngangen. Der på enden av kjøkkenbenken er kjøleskapet plassert slik at det med hengsler på begge sider skal være like enkelt å få tilgang til fra utsiden som innsiden.

Salongen har plass til fire personer i tradisjonelt oppsett. Spisebordet kan virke noe smalt til de store måltidene, men bør ellers kunne fungere godt.

Plata kaffetrakteren står på kan skyves bakover når vasken skal benyttes. Foto: Knut Randem.

Tilbake til kjøkkenbenken så har den fått en glidende arbeidsflate. På våre bilder er den benyttet til en kaffetrakter. Den kan plasseres over kum/kokebluss eller skyves til side. Trukket helt bakover vil den gå inn over senga. Da får du maksimal arbeidsplass/avlastningsplass samtidig som kokeblussene er tilgjengelige.

Badet er effektivt utnytttet. Toalettet skyves under senga bak og vasken kan vippes opp. Foto: Knut Randem.

På badet benytter Innovan 592 seg av teknikken med å svinge toalettet under senga bak når det ikke brukes. Badet er ellers effektivt utnyttet med utfellbar vask. Dusjen har et eget forheng og vasken felles opp når dusjen benyttes.

Under gulvet kan du legge campingmøbler. Samtidig er det fortsatt god lasteplass under en sammenbygd seng. Foto: Knut Randem.

Soverommet har altså to enkele senger med en midtgang mellom. Under midtgangen er det dobbelt gulv – en plass som bakfra kan benyttes til for eksempel campingrmøbler.

Den høyre senga kan trekkes ut slik at også den får normal bredde. Fortsatt er det en midtgang mellom sengene om du ønsker å ha det. Alternativt tar du fram utstyret som skal til for å bygge sammen sengene på enkelt vis. En ekstra madrass skal følge med.

Du trekker ut en plate og bretter ned madrassen så har begge sengene grei bredde. De kan også bygges sammen. Foto: Knut Randem.

Skapet hvor du henger opp tøy, finnes ikke, men foran skapene i soverommet er det på den ene siden en åpen opphengsmulighet med plass til kleshengere. Om du ikke bruker muligheten så kan rommet benyttes som en åpen hylle.

Åpen garderobe. Den kan brukes som hylle eller du kan ta bort plata og henge jakker her. Foto: Knut Randem.

Skal du ha langsgående enkeltsenger i en bobil på 599 cm lengde må det gå utover noe annet, men LMC ser ut til å ha tenkt nøye gjennom problematikken og har løst utfordringene på sitt vis. Bobilens bredde er for øvrig 206 cm så den bør være smidig på veien.

Innovan 592 skal kunne registreres for fire personer, men vi vil tro at to voksne personer er tilstrekkelig i denne bybobilen. Hvor mange små barn det er plass til får være et individuelt valg.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *