Koronapriser på ferjene tilbake til normalen

Som følge av koronapandemien ble det innført flere tiltak i ferjetilbudet på riks- og fylkesveinettet. Forskuddet ble senket dramatisk. Både prisen og momsen ble senket. Men alt hadde en sluttdato.

Det har vært koronapriser og -forskudd på ferjene. Nå er det tilbake til normalen. Foto: Knut Randem.

Det var mange som gledet seg over muligheten for å etablere en AutoPass ferjekonto med et lavere forskudd enn tidligere. Kravet om forskudd ble for både de over og under 8 meter senket til en tredjedel av tidligere beløp.

Med bobiler over 8 meter utgjorde reduksjonen i forskudd nesten 10 000 kroner. For de kortere bobilene ble forskuddet senket fra 3600 til 1200 kroner. Som kjent får du halv pris på ferjene med AutoPass ferjekonto. Men alt skulle ha en ende. Siste frist for lavt forskudd ble satt til 30. juni 2020. Så forsvant sluttdatoen fra informasjonssidene for ordningen. Kunne den bli permanent?

Nå bekrefter Dag Hole i Ferjeavdelingen i Statens vegvesen at datoen står fast. Fra 1. juli er det tilbake til de opprinnelige forskuddene. Hole er prosjektleder for AutoPass for ferje.

Lavere pris og moms
To andre koronatiltak var å senke ferjeprisene med 20 prosent og redusere moms-satsen fra 12 til 6 prosent. Også disse tiltakene er forbigående. Hole forteller at redusert moms-sats skal beholdes ut oktober 2020 og at senket ferjepris på riksveier skal tilbake til normal pris fra 1. juli 2020.

– Flere av vedtakene gjøres sentralt, men prisreduksjonen for fylkesveiferjene vedtas fylkesvis. Det er fylkene som har takstmyndighet for disse, forklarer Hole.

– Det er litt ulike vedtak som er fattet i fylkene vedrørende ferjeprisene, så trafikantene oppfordres til å sjekke konkret for de ferjesamband de skal reise med, oppfordrer Hole.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *