Korona: Du kan møte reiserestriksjoner i andre land

Utenriksdepartementet gjør oppmerksom på at enkelte land innfører eller kan innføre tiltak og/eller restriksjoner ved innreise som har betydning for norske borgere eller de som kommer reisende fra Norge.

Koronaviruset sprer seg stadig raskere. Følg reiserådene oppfordrer Utenriksdepartementet og forsikringsselskaper. Foto: CDC/Unsplash.

– Derfor oppfordrer vi norske borgere som er på reise, eller som vurderer å reise, til å sette seg godt inn i innreisebestemmelsene for det eller de landene de skal til, skriver Utenriksdepartementet.

Departementet påpeker at situasjonen endrer seg fort. Land kan raskt innføre innreiserestriksjoner, tvungen karantene ved innreise fra land med koronavirus, grenser kan bli stengt, flyavganger bli kansellert eller andre tiltak kan iverksettes.

Utenriksdepartementet kan ikke garantere at det ikke skjer endringer på kort varsel og skriver at det alltid er den enkelte som selv bestemmer om han eller hun skal reise. Det er lurt å ta sikkerhetshensyn og holde seg oppdatert på den lokale situasjonen, oppfordrer departementet.

Du kan alltid se Utenriksdepartementets reiseråd her (ekstern lenke).

Forsikringsselskapene minner om at reiseforsikringen ikke gjelder dersom du reiser i strid med myndighetenes reiseråd. Flere forsikringsselskaper oppgir på sine hjemmesider frister for å kreve refusjon for bestilte billetter i land der myndighetene fraråder reise. For bobilister kan for eksempel forhåndsbetalte fergebilletter i slike land være aktuelle for refusjon dersom de ikke kan avbestilles. Dersom du er utenlands og blir satt i karantene kan det også være mulig å få refusjon av noen utgifter. Dette kan det enkelte forsikringsselskapet svare på.

Europeiske Reiseforsikring mener det er myndighetene som har forutsetninger for å avgjøre hvor det er trygt å reise, og justerer fortløpende dekningen for avbestillinger deretter, skriver de i en pressemelding i dag.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *