Kompakte nyheter fra Rapido

Rapido satser på sine kompakte nyheter i 2024. To halvintegrerte og to helintegrerte modeller er nyheter for det norske markedet.

Salongen i Rapido C03. Legg merke til det ekstra klappsetet ved døra og setet under bordet. Takvinduet har varmetråder. Foto Knut Randem.

Halvintegrerte C 03 er bare 619 cm lang og 217 cm bred. Med tverrstilt seng bak gir det bedre plass til bad og kjøkken.

I salongen er er det fire sitteplasser i sofa og de svingbare forsetene. Et klappsete ved bodelsdøra og innenfor salongbordet gir noe mer sitteplass ved behov. Bordet kan brettes sammen til halv størrelse når det ikke benyttes.

Rapido C03 har lyse trefarger i interiøret. Foto: Knut Randem.

Kjøkkenet er plassert fra bodelsdøra og bakover. Et deksel over kokeblussene gir noe ekstra arbeidsplass når blussene ikke benyttes.

Et gløtt inn på badet i C03. Foto: Knut Randem.

Badet er effektivt utnyttet. Skjermvegger trekkes fram når det skal dusjes. Dermed brukes ikke mer plass enn nødvendig på badet.

Varmetråder i takvindu
Hele 6-serien er har fått nytt design. Takvinduet i front leveres med varmetråder. Halvintegrerte 606F er en aktuell nyhet for Norge. Den er noe lengre enn C 03, 669 cm og har full bredde på 235 cm.

Det kan gjøres mye på gulvplan når senga henges i taket og her i Rapido 606F. Foto: Knut Randem.

606F har en tverrstilt garderobe og separat dusj og toalett bakerst. Senga er plassert som en senkeseng over salongen. Salongen har en sofa på hver side og en bord som kan brettes sammen til halv bredde for å sikre bedre ferdsel i bobilen når bordet ikke benyttes i full bredde.

Dersom sengeløsningen passer for deg, så har denne modellen en virkelig romslig garderobe og lagringsplass.

Både garderobe og bad er plassert på tvers bak i Rapido 606F. Foto: Knut Randem.

C 03 og 606F ble i Düsseldorf utstilt i Peugeot-utgave med manuelt gir. Det er den som vises på bildene her, men til Norge kommer den bygget på Fiat Ducato med automatgir. Det er noe Peugeot ikke leverer.

To kompakte helintegrerte
De to helintegrerte modellene C 55i og C 86i ble egentlig lansert i fjor, men er først nå aktuell i Norge i oppdaterte utgaver. I fjor omtalte vi de halvintegrerte versjonene. Begge er bygget på Fiat Ducato og leveres med automatgir.

Salongen i Rapido C55i. Foto: Knut Randem.

C 55i har to enkeltsenger mens C 86i har midtstilt dobbeltseng. Begge er 672 cm lange og 217 cm brede. Mens C 55i har kombinert dusj og toalett (lik C03 over) så har C 86i dusj og toalett/vask på hver sin side foran soverommet.

Romslig salong i Rapido C 86i. Foto: Knut Randem.

Det er også forskjell på utformingen av salongen i de to helintegrerte modellene. C 55i har en L-sofa og bodelsdøra er plassert vis a vis salongbordet. I C 86i er bodelsdøra plassert noe lenger bak vis a vis kjøkkenbenken. Det gir plass til sitteplass på begge sider av salongbordet.

Rapido C 86i. Foto: Knut Randem.

De fire modellene omtalt over veies alle inn til en totalvekt på 3 500 kg, men egenvekten er ikke klar når dette skrives. Alle registreres for fire personer.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *