Kompakt og godt utnyttet

Halvintegrerte Laika Ecovip 109. Foto: Knut Randem.

Den er ikke for lang, men har det meste. På CMT-messa i Stuttgart viste Laika sin nye Ecovip 100-serie hvor halvintegrerte Ecovip 109 og 329 utgjorde nyhetene.

Laika viste sine nye Ecovip 109 og 329 i Stuttgart tidligere i januar. Dette er kompakte bobiler, men med Laikas typiske utseende. Utvendig høyde holder seg under 280 cm og lengden sniker seg under 7 meter. Modellene kan likevel skilte med en innvendig takhøyde på 217 cm.

Både Ecovip 109 (bildet) og 329 har L-sofa. Foto: Knut Randem.

Det er noe forskjell på bredden på senkesenga i de to modellene. 329 har den bredeste som kan benyttes av to mens senkesenga i 109 har en bredde som passer for en person. Det er imidlertid mulig å slå sammen de to enkeltsengene bak slik at det der blir plass til tre soveplasser.

Senkesenga skal senkes noe lenger ned og går foran døra. Foto: Knut Randem.

Plasseringen av senkesenga er kanskje det eneste som vil gjøre at noen vil synes modellene er trange. Når senkesenga er nede dekker den delvis utgangsdøra. Senga senkes ikke lenger ned enn at de fleste likevel vil kunne bøye seg og gå ut og inn under den.

Det som tydeligst skiller de to modellene er plassering av kjøkken og bad. 109 har tradisjonelt vinkelkjøkken bak sofaen og kombinert bad på inngangssiden. 329 har en rett kjøkkenbenk like bak inngangsdøra og et noe større bad på motsatt side.

Dette er biler som registreres for fire personer. De får godt med hengeskap og et kjøleskap på 140 liter. Ellers taler bildene for seg.

Ecovip 109 har vinkelkjøkken og badet på høyre side. Foto: Knut Randem.

100-serien er basert på Fiat Ducato 35 med lett chassis og 130 hk under panseret. Modellene kan registreres for 3500, 3650 eller 3850 kg. Egenvekten ble ikke oppgitt i Stuttgart.

Den noe kortere Ecovip 112 hører også med i Laikas 100-serie.

Soverommet i 109 og 329 er like og den venstre senga er 200 cm lang. Foto: Knut Randem.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *