Kompakt bil med ”cool” løsning

Hobbys Vantana 2017 får et nyutviklet kjøleskap på utradisjonell plass. Foto: Hobby.

Hobbys Vantana 2017 får et nyutviklet kjøleskap på utradisjonell plass. Foto: Hobby.

Det ser ut som et vanlig overskap, men bak dørene i nye Vantana skjuler det seg et 90 liters kjøleskap med utradisjonelle løsninger og teknikker som sjelden brukes i bobiler.

Kjøleskapet har tre dører. En kan trekkes ut. Foto: Hobby.

Kjøleskapet har tre dører. En kan trekkes ut. Foto: Hobby.

Hobby hevder at deres kassebil (bybobil) Vantana i 2017 står for en helt ny klasse i dette segmentet av bobiler. Den har syv innredningsløsninger hvor fire av dem sørger for at bilen holder seg under en lengde på 6 meter. De tre siste vipper 36 cm over denne grensen. Modellene under 6 meter har tverrstilt seng bak mens to av de lange har enkeltsenger.

Tilbake til kjøleskapet. Hobby har utviklet dette nye kjøleskapkonseptet i samarbeid med Dometic. I Vantana er kjøleskapet på 90 liter og har en bredde på 140 cm. Og det er altså plassert i overskapet bak dører som ser ut som andre skapdører. Det er tre dører. To vippes opp mens en trekker med seg hyllene med drikkevarer ut. At kjøleskapet er basert på kompressorteknikk er også nytt i Vantana 2017.

På en annen stand på Caravan salon i Düsseldorf registrerer vi at også Thetford har lansert et kompressorkjøleskap i sitt sortiment. Vi går nok kaldere tider i møte når det gjelder kjøleskap i bobiler.

I to av modellene er det valgt et svingbart toalett. Foto: Hobby.

I to av modellene er det valgt et svingbart toalett. Foto: Hobby.

Dreibart toalett
De syv modellene har fire forskjellige løsninger for baderommet. I to er det valgt en løsning med dreibart toalett. Det skyves enkelt under senga når det skal dusjes. Da blir det ikke nødvendig å bruke plass i midtgangen når det skal dusjes.

Oppvarmingen besørges av Truma Combi 4 og ferskvannstanken skal ligge ”frostbeskyttet”.

Med HobbyConnect og appen MyHobby kan blant annet temperaturen reguleres og batteristanden i bilen avleses. Den benyttes fra smartmobiler og nettbrett.

De fire korte utgavene registreres for 3300 kg og har en egenvekt fra 2695 til 2848 kg. De tre lengste modellene veier om lag 100 kg mer, men registreres for 3500 kg. Bredden på Vantana er 205 cm. Bilen er en Fiat Ducato og leveres standard med 6-trinns girkasse og 115 hk under panseret.

Hobby Vantana. Foto: Hobby.

Hobby Vantana. Foto: Hobby.

Del dette med andre:

  5 comments for “Kompakt bil med ”cool” løsning

  1. Kompressorskap i en bobil er en pest og en plage for nabobilen. Jeg sto ved siden av en tysk bobil med et slikt skap nå i høst, og på en stille natt er denne lyden svært sjenerende.

  2. Kompressor kjøleskap, går det kun på strøm da? Å lenge holder batteri, på fricamp uten strømtilkobling?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *