Kommunen polerer fasaden med ny bobilplass, men har riper i lakken

1. juli åpner Kristiansand kommune sin etterlengtede bobilplass for besøkende. Men for to måneder siden gjorde kommunen et vedtak som forbyr bobiler på 20 steder. Ingen i kommunen vil fortelle hvordan vedtaket skal oppfattes.

Kristiansand kommune får skryt for at den endelig får på plass en bobilplass. Bildet ble tatt tidlig i forrige uke. 1. juli åpner den. Foto: Eivind Hellerslien.

Den nye bobilplassen blir et viktig lokkemiddel for å trekke bobilturister til Kristiansand. I steden for å vente og se hvordan den løser problemene kommunen har med overnatting i bobiler ulike steder, svingte kommunen pisken allerede fra 1. mai.

28. april 2021 vedtok Kristiansand bystyre en forskrift (ekstern lenke) som forbyr bobiler på 20 steder i kommunen. I forskriften står det ikke noe om dette gjelder kun overnatting og om forskriften skal tas bokstavelig så betyr det at besøkende i bobil ikke kan besøke turområder eller badestrender i noen timer på dagtid. Forskriften trådde i kraft 1. mai.

Bobilverden.no ønsket å få svar på om forskriften skal leses bokstavelig eller om den bare gjelder overnatting og om forskriften egentlig er feil formulert.

Gjennom flere uker har redaksjonen forsøkt å få svar både fra politisk ledelse og administrasjonen. Ingen svarer på våre spørsmål.

Reagerer sterkt
Tor Henriksen, styremedlem i Norsk Bobilforening, er en av de som har reagert sterkt på vedtaket. Han bor i Kristiansand og har også skrevet leserinnlegg til lokalavisa om vedtaket.

Han mener kommunen fratar bobilgjestene flere muligheter enn de gir når de forbyr bobiler å parkere på 20 steder i kommunen. Blant disse stedene finnes populære strender og turområder.

Henriksen er enig i at Kristiansand har hatt problemer med overnattinger i biler flere steder, men at dette har vært en følge av at kommunen ikke har hatt et sted å tilby for overnatting i bobil.

Det har vært klager på forsøpling, men det mener Henriksen ikke kommer fra bobiler. Han påpeker at bobiler som selges i Norge har både toalett og kjøkken. Da gjør man ikke sitt fornødne i buskene.
Det finnes campinginnredede biler uten toalett. For disse er heller ikke den nye bobilplassen et alternativ ettersom det der ikke etableres toalett.

– Slike biler hører hjemme på campingplassene eller andre steder der de finner fasilitetene de mangler.

Han er enig i at det må reguleres, men er det virkelig riktig å hindre en familie å besøke ei strand på dagtid fordi den kjører bobil? Det er også uhensiktsmessig å parkere på bobilplassen om man er på besøk i andre deler av kommunen.

– Det har stått for mange bobiler og campinginnredede biler flere steder i kommunen. Jeg har forståelse for at noe må gjøres, men kommunen burde heller samarbeidet med Bobilforeningen om å finne de riktige tiltakene enn å legge ned et kategorisk forbud mot bobiler, avslutter Henriksen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Endelig bobilplass i Kristiansand

Del dette med andre:

  10 comments for “Kommunen polerer fasaden med ny bobilplass, men har riper i lakken

  1. Det er med andre ord helt slutt å besøke Kristiansand.
    Før kunne en stå ved Tangen, fantastisk om en feks valgte å komme sent, ta et morgenbad i Aquarama før en reiste videre. Slutt på det også.
    Eneste gang vi kommer til å besøke KrSand er ved reise til Danmark.

    • Er det noe vits i å besøke byen i det hele tatt ? IKKE. Engang for å reise til Danmark. Bare å reise fra Langesund. De lager ris til egen ræv.

  2. Kjører alltid til Langesund når vi skal til kontinentet, kommer fra Europas hovedstad BERGEN.

    • Helt enig. Ingen grunn til å besøke byer som ikke vil ha oss der. Drammen er også en slik by.

  3. Ja dem før lære litt av Ålesund, dem har skjønt at bobilturismen har kommet for å bli . Jeg kjører ikke bobil men har campingvogn , planlegger et bytte til bobil 😀 ha fortsatt fin sommer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *