Kommune vil ha tre nye bobilplasser

Kvinesdal kommune har bestemt seg. Det blir flere bobilplasser i kommunen og det midlertidige bobilområdet i Feda blir utvidet, oppgradert og permanent.

Kommunens vedtak innebærer at bobilplassen på Feda hos Kvinesdal småbåtforening blir oppgradert og utvidet. Illustrasjon: Kvinesdal kommune.

Spørsmålet om plassering av bobilplasser i kommunen har gått over lang tid. Skulle den kommunale plassen mellom Kvinabadet og Kvinaparken utvides? Eller skulle kommunen finne nye områder?

Nå har kommunen bestemt seg og har gitt klarsignal for flere prosjekter. Kvinesdal småbåtforening har hatt et «midlertidig bobilområde» i båthavna på Feda. Den blir nå gjort permanent og skal utvides til 28 plasser. Det blir om lag det dobbelte av dagens midlertidige kapasitet. Plassen ligger ca 12 km sørvest for Kvinesdal.

Ved Kvinlog skole bygger kommunen ny flerbrukshall og planen er å utnytte felles røropplegg slik at det her kan etableres en ny bobilplass med seks til åtte plasser. Kvinlog ligger ca 26 km nord for Kvinesdal.

Disse to plassene er allerede innarbeidet i de kommunale budsjettene for 2023 og Formannskapet har vedtatt å bruke 1 million kroner på hver av dem. En nøktern vurdering tilsier at småbåthavna kan utvides relativt raskt, mens plassen ved flerbrukshallen på Kvinlog vil avhenge av annen byggeaktivitet og framdrift.

På Hetleskei eier kommunen området innringet med rødt. Formannskapet ønsker å gå videre med området innringet i blått. Illustrasjon: Kvinesdal kommune.

I tillegg ønsker kommunen å etablere en ny og mer sentrumsnær bobilplass med plass til 17 bobiler på Hetleskei. Her hadde kommunen plass til 13 bobiler på egen eiendom, men velger å gå i forhandlinger med en grunneier om et naboområdet. Dette skal være for å få noe avstand til et nyere boligområde.

Frps representant i Formannskapet var den eneste som ikke ønsket en bobilplass på noen av de to områdene på Hetleskei.

Området er delvis regulert til campingformål, men det må forhandles med grunneier om eventuelt kjøp av tomt før noe kan skjer. Dette prosjektet ligger heller ikke i årets budsjett. Om denne plassen blir realisert så vil det tidligst kunne skje neste år.

Bobilplassen mellom Kvinabadet og Kvinaparken vil inntil videre være bobilplassen nærmest Kvinesdal sentrum.

Det var Avisen Agder som først omtalte saken.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *