Kommune stengte for bobiler for å unngå koronaspredning

På det nedlagte fergeleie ved Bremsnes på Averøy har det vært en uoffisiell og populær bobilplass. Nå har kommunen stengt den med korona som begrunnelse.

På Bremsnes nedlagte fergekai har bobilene og andre nå blitt utestengt fra området ut mot venstre. Foto: Per Arne Løhr Meek

Det er Averøy Venstre som tar opp saken på sin hjemmeside. Her siterer de også et svar de har fått fra ordfører Ingrid Rangønes:

Parkeringsplassen ble stengt i forbindelse med korona. Det foregår en reguleringsprosess i området, og kommunen har besluttet å holde den stengt inntil videre. I fjor fikk vi mange tilbakemeldinger fra publikum om at det tidvis var veldig tett med bobiler på Bremsneskaia, og at det ble mye folk samlet på et sted. Vi vil følge smittevernlegens anbefalinger fremover.

Dette synes Averøy Venstre er et defensivt svar fra ordføreren i en kommune som tar mål av seg å være en reiselivskommune.

– Dersom det var tett med bobiler i fjor så viser det at det er et klart behov. Skal man bli god på reiseliv og næring, må man være villig til å tilrettelegge, og i dette tilfellet må man tilrettelegge slik at turister og gjester trives og føler seg velkomne. Det gjør man ikke ved å stenge av den eneste offentliggjorte gratisparkeringen for bobiler som er registrert for kommunen, skriver Venstre og viser til plassens oppføring i Bobilplassen.no.

Averøy Venstre tror ikke at en åpning av plassen for bobilparkering vil medføre at det samles flere personer enn det nasjonale smittevernregler anser som akseptabelt og har forøvrig tillit til at bobilturistene, i likhet med resten av befolkningen, vil overholde reglene.

– Vi tror heller ikke at parkering der man finner det for godt, slik kommunen nå legger opp til, er en bedre løsning.
– Vi håper derfor at Averøy kommune kan gjenåpne plassen ved Bremsnes fergekai slik at bobilturistene føler seg velkomne. Så får man heller følge litt med og gjøre tiltak dersom det viser seg at smittevernreglene ikke blir overholdt, skriver Averøy Venstre.

Smittevern avgjør i en kommune uten Covid-19
Bobilverden.no har spurt Averøys ordfører Ingrid Rangønes om kommunen kan tenke seg å benytte noen liter maling for å sikre at plassen kan benyttes av bobiler på forsvarlig vis.

Rangønes presiserer at Bremsneskaia aldri har vært regulert eller tilrettelagt for bobilparkering. Hun beklager at det ikke kan formaliseres oppmerking for bobilparkering. Det ville forskuttert det reguleringsarbeidet som pågår for området.

Hovedgrunnen til at plassen har vært stengt siden i vår er kommuneoverlegens bekymringer. Kommunen har ikke hatt noen tilfeller av Covid-19 og ønsker heller ikke å få det. Derfor er det viktig å kunne ha effektiv smittesporing dersom smitte skulle oppstå. Et sted der det samles mange på et lite område uten å registrere hvem brukerne er er derfor lite ønskelig for kommuneoverlegen, forteller ordføreren.

– For et par år siden satte vi ut benker og bord og prøvde å gjøre det litt hyggelig på området, sier Rangønes for å understreke at de ikke ønsker å være negative til bobiler.

– Det kan godt hende det blir bobilplasser her når reguleringsarbeidet er ferdig, men kommunen ønsker ikke å være en konkurrent til private aktører som driver med bobilparkering.

– I fjor hadde vi noen konflikter med enkelte som tømte toaletter i sjøen og innbyggere som syntes det ble for mange bobiler på et lite område. Dette bedret seg da vi satte opp skilt, forteller Rangønes.

– At plassen nå er stengt har å gjøre med smittevernlegens vurderinger, sier ordføreren.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *