Kommisjonsforhandler konkurs

Forhandleren flyttet for kort tid siden fra Råde til Oslo. Selskapet byttet da navn til Elite Fritid. Tre dager før det ble åpnet konkurs tok selskapet tilbake sitt gamle navn.

NM Bobil og Fritid AS var et par år forhandler av Swift bobiler i Norge. Foto: Swift.

Det ble i dag åpnet konkurs i NM Bobil og Fritid AS ved Oslo tingrett. I en kort periode fra oktober 2022 til januar 2023 benyttet selskapet navnet Elite Fritid AS. Bare tre dager før konkursen byttet selskapet i følge Brønnøysundregistrene tilbake til sitt forrige navn.
Fram til desember 2020 var selskapet også kjent som Northern Miles Bobil & Fritid.

Selskapet ble stiftet i 2018 og har hatt kommisjonssalg og utleie av bobiler som et viktig satsningsområde. Selskapet var i noen år importør og forhandler for det britiske bobilmerket Swift.

Det var i oppstartsåret 2018 at selskapet fikk det norske salget av Swift. Men allerede i januar 2021 kom nyheten om at Swift ikke ville eksportere bobiler til Norden, men holde seg til hjemmemarkedet. Det skal ha blitt solgt et tyvetalls Swift bobiler fra lokalene i Råde.

I 2019 hadde selskapet i følge proff.no et underskudd på nesten 1,1 millioner kroner. Underskuddet vokste i 2020 til 4,6 millioner kroner. Inntektene sank samtidig med om lag 10 millioner kroner fra 2019 til 7,1 millioner kroner i 2020. Regnskap for 2021 forefinnes ikke og revisor sa fra seg oppdraget tre dager før konkurs ble åpnet.

Få bransjekonkurser
Det har vært svært få konkurser blant norsk bobilforhandlere de senere årene. I fjor var det kun Brønnøy caravan som gikk konkurs.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *