Kommer Skoda med en bybobil?

Skodas unge designer Daniel Hájek har vokst opp med den legendariske Skoda 1203 og har tegnet den moderne 1203 slik den eventuelt kan se ut.

Skoda 1203 i nytt design. Rene og enkle linjer. Designeren har foreløpig ikke vist skisser av interiøret. Illustrasjon: Skoda.

Det er slett ikke sikkert Skoda kommer med noen bobil med det første, men Daniel Hájek ser for seg å lage en helt nydesignet utgave at Skoda 1203. Han ser for seg at den skal bygges på samme plattform som Volkswagen Transporter. Skoda og Volkswagen er som kjent i samme konsern.

Han har ønsket å trekke det legendariske designet inn i det 21. århundre, men uten at det er et for tydelig retro-design. Målet var et rent og tidløst design.

Mens den gamle 1203 mest egner seg for telttur, ser designeren for seg nye 1203 som en moderne bobil med hevetak. Illustrasjon: Skoda.

I sin versjon har han benyttet et hevetak i hele bilens lengde for å sikre egenskaper som bobil. Og selv om han har tatt utgangspunkt i Transporters plattform ser han også for seg at dette kan være et godt utgangspunkt for en elektrisk bobil. Han tenker i alle henseende på moderne løsninger og appstyring av flere av kjøretøyets funksjoner.

Skissene av det som kanskje kan bli en bobil fra Skoda er først og fremst illustrerende for hvilke muligheter plattformen gir.

Designer Daniel Hájek foran sin barndoms kjøretøy Skoda 1203. Foto: Skoda.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Kommer Skoda med en bybobil?

  1. Det er hevet over enhver tvil, at Skoda har et velutviklet designspåk for tiden.Det ser vi på den foreliggende skissen til ny bobil, basert på VW transporter plattformen.Genialt at hevetaket er samme høyde hele veien.La oss bare håpe at veien fra ide’ til produksjonsmodell ikke blir lang.
    Med framtidig batteriteknologi med større energitetthet, skulle det være mulig å konvertere denne modellen til el-bil med en tilfredstillende rekkevidde.Jeg frykter at om noen år vil fossilbilen bli bannlyst eller så sterkt avgiftsbelastet , at det nærmest blir umulig å forsvare bruken av bobiler drevet av fossile energikilder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *