Ta hensyn til den største kundegruppa!

Norske campingplasser er mye rart og mye bra. Pluss alle avskygninger mellom. Med et glimt i øyet kan vi si det samme om bobilistene. Vi er ikke en ensartet gruppe, og vi har mange ulike behov. Men en ting har vi felles; Vi har blitt den største kundegruppen blant drop-in-kundene på norske campingplasser.

En tilfeldig plass mellom fastliggerene fungerer sjelden bra. Foto: Knut Randem.

For et par uker siden kunne Bobilverden.no fortelle at bobiler er en større kundegruppe på norske campingplasser enn campingvogner og telt til sammen. Bare fastliggergruppen er en større kundegruppe. Det viser statistikk fra Statistisk sentralbyrå etter årets første åtte måneder.

Når vi vet at det er mange campingplasser som knapt tar i mot tilfeldig besøkende, men satser ensidig på fastliggerne i vogn så vet vi at bobil er en meget stor kundegruppe på de øvrige campingplassene.

Campingplasser må selvfølgelig fritt kunne velge hvordan de vil profilere seg. I år har vi sett en campingplass som aller nådigst slipper inn bobiler som er kortere enn seks meter. Det er deres valg og deres rett.

Det er også vårt valg hvor vi overnatter. Som sagt innledningsvis så er vi i bobil svært ulike med svært ulike behov. Noen er aldri på campingplasser fordi det ikke finnes campingplasser der de liker å ta sine turer i naturen. Andre vil bruke byene de besøker . Og atter andre vil ganske enkelt rekreere på en god og trivelig campingplass, og selv der har vi forskjellige oppfatninger om hvordan vi vil ha det, så hvordan skal campingplassene ta oss på alvor?

Bobilene har blitt en viktig kundegruppe. Det bør campingplasseierne ta hensyn til, skriver redaktør Knut Randem i denne kommentaren. Foto: Ellen Randem.

Hva forventer vi?
For det første er det ingen grunn til at alle campingplasser skal bli like med fire meter plen, en liten asfaltstripe og så en ny plen, asfaltstripe og så videre. Det er stramt og effektivt, men en campingplass må ikke gjøre slike grep for å ta hensyn til den største kundegruppa.

Det viktigste er at vi vil være trygge på at vi ikke setter oss fast om det skulle komme en regnskur. Husk at vi veier noen tonn mer enn campingvognene.
Og så vil vi ha det rimelig flatt. Lengre bobilen er, mer skal til for å løfte den tilstrekkelig til å komme i water.
Hvordan du organiserer plassen din, nummerer den og er fleksibel eller streng på plasseringer er ditt valg som campingplasseier. Men utnytt de fordelene du har når det gjelder utsyn fra plassene.

Vanligvis er det heller ikke spesielt hyggelig å bli plassert på en tilfeldig ledig plass mellom fastliggerne. Verken for oss eller dem. Vi forstyrrer dynamikken og bomiljøet deres. Det forstår vi. Derfor bør tilfeldig besøkende plasseres i en egen seksjon av plassen. Der kan det gjerne være plasser av ulik standard. Du kan ha plasser av ”bobilplassstørrelse” og du kan ha plasser av ”vognstørrelse”.
De siste er som regel større fordi behovet er annerledes, men mange i bobil vil gjerne ha god plass rundt seg. Det du som campingplasseier skal passe på er at prisen du tar for plassene gjenspeiler den størrelsen vi får.

Dokassetten får vi tømt på alle campingplasser, men det er alt for mange campingplasser som ikke tilbyr tømming av spillvannstanker – for ikke å snakke om faste toalettanker for de som har det. Ordnet tømming av gråvann og gjerne svartvann bør være en selvfølge.

Campingplasseiere er i konkurranse. Vanligvis ikke med bobilplassene, men med andre campingplasser. Da kan det være lurt å tenke gjennom våre behov og se hvordan de kan passe på din campingplass. For et godt resultat bør vi ha overlappende interesser på de viktigste punktene. Hvordan du løser det, avgjør hvilken campingplass vi velger.

Knut Randem
ansvarlig redaktør
Bobilverden.no

Les også: Flest bobiler kom på besøk på campingplassene

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *