Kommentar: Slik blir et telt en bobil

Som ventet har sommeren vært preget av oppslag om bobiler som står på «feil» sted, griseri og folk som ikke rydder opp etter seg.

Det kan neppe kalles en bobil om kjøretøyet ikke har toalett og andre nødvendigheter for å gjøre seg selvhjulpen. Foto: Knut Randem.

Er det folk i bobil som griser og ikke rydder opp etter seg? Det finnes griser blant bobilfolk. Vi er ikke noe bedre eller dårligere enn andre mennesker, men å forsøple der vi fricamper? Nei, det tror vi ikke er en generell påstand med hold i.

Det finnes mange slags farkoster som reiser rundt. En bobil er et kjøretøy innredet for overnatting. Den har kjøkken, den har toalett, den har dusj, den har en salong og ikke minst avfallshåndtering. Som regel. Etter vårt syn er det slett ingen bobil om den ikke har et toalett som kan benyttes selv om noen sover i senga.

Når saker blir til overskrifter i dagspressen er det litt av hvert som blir en «bobil». Og da er det ikke så merkelig at bobilfolket får så hatten passer for griseri det blir på steder der mange ferdes og bobiler og «bobiler» overnatter.

Vi som kjører bobil vet forskjellen på et taktelt på en personbil og et pop-opp tak på en bobil. Det gjør åpenbart ikke de som betjener avisredaksjonene om sommeren. Forskjellen på en uinnredet varebil og en bobil bør også være åpenbar.

Vi har i flere sammenhenger i sommer sett at personbiler og andre kjøretøy blir omtalt som bobil fordi de har et telt montert på takgrinda. Ja, vi kan le, men noen får altså dette til å bli en bobil!

Et telt gjør ingen bobil. Foto: Michael Aleo/Unsplash.

Et telt har som kjent intet toalett, dusj, kjøkkeninnredning eller salong. Her må alt skje utenfor teltet – altså på bakken et sted rundt kjøretøyet – eller i et servicebygg. Med den definisjonen vi har sett av bobiler i sommer, er det slett ikke så merkverdig at bobiler får skylda for alt som skjer.

Joda, det finnes nok av bobilfolk som breier seg ut for mye på steder de burde vært litt ydmyke og brukt mindre plass, eller at de ikke skjønner at det er for mange bobiler på stedet. Men søpla legger de i sin egen søppelkasse. Det tviler vi ikke på.

Så blir det forbud mot bobiler. Det rammer hverken varebiler med en madrass baki eller personbilen med et telt på taket. Da er de slett ikke bobiler lenger.

Snakk om å rette baker for smed.

Knut Randem
ansvarlig redaktør
Bobilverden.no

Les også: Skal du kose deg på en parkeringsplass i sommer?

Del dette med andre:

  3 comments for “Kommentar: Slik blir et telt en bobil

 1. «Her må alt skje utenfor teltet – altså på bakken et sted rundt kjøretøyet – eller i et servicebygg».
  Nei, det finnes bøtter for sanitærposer/hunderposer, og også søppelposer for folk i «bobil».

  «Vi er ikke noe bedre eller dårligere enn andre mennesker, men å forsøple der vi fricamper?»
  Nettopp derfor tviler jeg på at folk i «bobil» og andre campere i snitt griser mer enn «ekte» bobileiere.

  «Varebiler med en madrass baki eller personbilen med et telt på taket» utgjør en bitte liten del i forhold til bobiler, så trolig står bobiler for mesteparten av tilgrisingen.

  Er det gjort undersøkelser rundt dette om hvem som er grisen…?

  • Det var da voldsom til kritikk fra kapitalistisk bobileier. Jeg har taktelt på min Mercedes E class, med alle fasiliteter vedkommende nevnte, med stort fortelt, fullt innredet. Blir helt likt som ett telt med alle nevnte fasiliteter. KANSKJE DU KAPITALISTISKE BOBILEIER BURDE HA SJEKKET HVILKE TAKTELT M FORTELT SOM EKSISTERER I DAG. Tappe av bobileier! Definitivt! For øvrig er jeg fra Lofoten. 80 %av de som griser til der er bobilene. Er 60 år og har fulgt med hver dag i flere 10 år !?! Bobiler ! Du Hamar så FEIL !

 2. Mye av problemet med folk som camper er at de ikke skjønner forskjellen mellom parkering og camping. Vi kan parkere bobilen på p-plasser, men vi kan ikke ta ut markise og camping utstyr. Det er veldig provoserende for andre som ikke camper. Det er nok mye av grunnene også til at flere og flere forbyr bobiler etterhvert. De som gjør det tar ofte opp 2-3 parkeringsplasser. Mitt råd er å parkere bilen, og ta heller med bord og stoler ut ved sjøen, skogen osv, hvis ikke så må vi faktisk bruke campingplasser. Nå har jeg stått veldig mye på utfartsparkeringen på Sognsvann i Oslo, og der har det vært veldig mye camping i sommer. Det er bobiler, taktelt, varebiler, campingvogner osv, som da tar seg til rette på parkeringsplassen og opptar både 2og 3 p-plasser. Camping vogn er det forøvrig ett forbudsskilt på, men det er mange som trosser det forbudet. Det har det blitt en sak av i VG og blir tatt opp i bystyret etterhvert, og antageligvis ender opp med at det blir forbudt for bobiler. Hadde alle bare benyttet seg bare av å parkere bilen, og heller tatt med campingutstyr ned på det store flotte frilufts området ved sjøen.
  Hilsen en som både camper i bobil og varebil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *