Kommentar: Muligheter for gode kjøp

Norge er ikke helt stengt. Vi har et næringsliv som holder åpent så godt det kan. Krona har stupt i verdi og prisen på import har økt dramatisk. Da er det mulig å gjøre gode kjøp.

Det er mange nye eller forholdsvis nye bobiler på lager, som er kjøpt inn under en helt annen kronekurs. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

Norge har innført strenge tiltak for å begrense koronapandemien, og de fleste av oss anstrenger oss for å følge de smittevernrådene og påleggene som gis. Vi tar hensyn når vi handler – enten det er mat eller klær. Så hvorfor ikke kjøpe bobil?

Mange bobilforhandlere har anstrengt seg for å møte kundene på nye måter. Personlige visninger, videovisninger og personlig frammøte med god avstand og skjerpede hygienekrav til kunder og ansatte, er blant tiltakene de har innført. Så det er mulig både å få bobilen reparert, utført service på eller til og med kjøpe bobil slik situasjonen er nå.

Prisbevisste kunder kan gjøre gode kjøp nå, mener redaktør Knut Randem. Foto: Ellen Randem.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at mange bobilforhandlere har litt for store lagre av nye bobiler fra i fjor. Da bremset oppturen og ble til en liten nedtur. Mange hadde tenkt å bli med videre opp og hadde bestilt bobiler deretter. Andre ble presset av ivrige produsenter til å kjøpe inn mer enn de kanskje hadde tenkt. Dermed har mange et godt utvalg å by på.

Dette er bobiler kjøpt inn etter en helt annen kronekurs enn den vi har i dag. Vi er ikke finanseksperter, men blant de som er, er det mange som mener krona vil forbli svak i lang tid framover. Det betyr at de nye bobilene som kom til Norge før den norske krona stupte er svært konkurransedyktige i pris. Ja, de kan være fjorårsmodeller, men de er fortsatt nye og i forhold til alternativene kan det vise seg å være svært fordelaktig.

Bobilforhandlerne har også tatt inn mange brukte bobiler i innbytte i tiden med høye omsetningstall. Om du ikke vil legge så mye penger i en bobil så har også disse blitt forholdsvis gunstigere i pris.

Hvorfor kjøpe bobil når du ikke vet når du får lov til å bruke den?
Det kribler i foten for de fleste bobileiere nå. Vi verker etter å komme oss ut på tur. Når vi har bobil vil vi jo gjerne bruke den. Men vi må også følge myndighetenes påbud om å unngå fritidsreiser.

Men det kommer andre tider. Når påsken er over har Norge hatt strenge restriksjoner i nesten fem uker. Norge kan ikke leve på den måten spesielt mye lenger og restriksjonene kommer til å bli lempet på. I hvilken takt det skjer, vet neppe noen. Folkehelseinstituttet mener vi må leve med ulike tiltak fram til neste sommer, men sier også at det ikke er mulig å ha for inngripende tiltak så lenge. De sier også at de forventer en smittetopp i midten av mai.

Nærmere påske får vi kanskje vite mer om varigheten på de ulike tiltakene. Det har i hvert fall regjeringen antydet i forbindelse med diskusjonen om hytteforbudet. Selv om vi må vente et ukjent antall uker eller måneder før vi får bruke bobilene til det de skal brukes til; Et godt kjøp nå kan gjøre ventetiden lønnsom.

Knut Randem
ansvarlig redaktør
Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Kommentar: Muligheter for gode kjøp

  1. Ikke bare lager fra i i fjor… ser at flere har «nye» 2018 modeller som ikke ble solgt..
    Gikk vel litt fort i svingene en stund..er vel kjøpers marked nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *