Kommentar: Hvorfor vinterstengte campingplasser?

Å reise med bobil i vinterhalvåret krever detaljkunnskap om campingplassene. Hvilke er åpne? Hvorfor lar så mange campingplasser vinterturistene passere stengte porter?

Nå er det slett ikke alle campingplasser med dropp-inn plasser som stenger i vinterhalvåret, men svært mange gjør det. Hvorfor?

Bobilverdens redaktør Knut Randem mener at flere campingplasser må holde åpent i vinterhalvåret for å kunne konkurrere om kundene. Foto: Ellen Randem.

De som stenger vil sikkert svare at det det kommer så få i vinterhalvåret at det ikke er lønnsomt å holde åpent. Det forstår vi, men det har vært en sterk utvikling i antallet bobiler som er på veien i vinterhalvåret. De vet ikke hvilke campingplasser som er åpne. Da velger de heller bobilplasser som det er enklere å finne ut om er åpne (det er vi som utgir Bobilplassen.no).

Dette blir en litt høna og egget diskusjon – hvem kom først? Vi kan ikke holde åpent fordi det ikke er nok gjester. Vi kan ikke dra på campingplasser fordi de ikke er åpne.

Det er mange måter å drifte en campingplass på. Sommerdrift og vinterdrift kan være vidt forskjellig så lenge det ikke er grunnlag for full vinterdrift. Men for mange er det mulig å holde åpent.

I sommer skrev vi en kommentar der vi kritiserte campingplassene for å ikke ha oversikt over sin egen plass når det er stort trykk – kjør inn og finn deg en plass er ofte praksis og brannvern blir ikke overholdt, skrev vi da.

Om høsten, vinteren og tidlig på våren er dette annerledes. Det kan være få overnattinger, men da vil også gjestene kunne plassere seg selv. Det krever imidlertid at plassen er organisert på en måte som gjør at det er innlysende hvordan vi skal plassere oss.

Namsos camping har skjønt at det går an å drive enklere i vinterhalvåret. Men så er det også en godt innrettet plass. Foto: Knut Randem.

For et par uker siden besøkte vi Namsos camping. Det var en positiv opplevelse en sen hverdagskveld. Tydelig oppslag om å betale kr 150 med Vipps og så parkere på en av de nummererte plassene.
Det var umulig å plassere seg feil så godt plassen er organisert. Strøm var tilgjengelig, tømming og fylling av vann var også tilgjengelig. Servicebygget var stengt. Det forstår vi godt. I et år preget av pandemi og ekstra krav til renhold er det neppe regningssvarende å rengjøre flere ganger om dagen. Vi fem som sto der denne torsdagskvelden ville neppe gjort det forsvarlig med full drift. Men vi var ganske sikkert alle meget godt fornøyde med tilbudet. At det var mulig å stå der med de mest presserende fasiliteter tilgjengelig.

Vi nevner dette eksempelet for å vise at det er mulig om man vil. Det er alt for tidlig å stenge for året 1. september. Vi ser at brøyting kan være problematisk å dekke mange steder, men tenk så mange som ville vært fornøyde med å kunne bruke flere campingplasser så lenge det er snøfritt. Om kundene venner seg til at det er åpent så blir det kanskje også grunnlag for å brøyte deler av plassen?

Dette er ikke et enten eller, men enkle tiltak for å ta små skritt for å lære kundene at det er åpent hele året. Ikke klag på at bobilplassene tar kundene dine om du selv stenger tidlig på høsten.

Knut Randem
ansvarlig redaktør
Bobilverden.no

Del dette med andre:

  13 comments for “Kommentar: Hvorfor vinterstengte campingplasser?

 1. Vi har brukt camping plasser i Sverige om vinteren ,hvor man må ringe et tlf nummerfør kl. .2100
  Da blir det oppgitt en kode til porten og så må man hente skjema for å registrere seg . Oppgi bil nummer og få regning i posten om man drar før det kommer personell innom . Event swish som vips heter der borte.

 2. Hos oss på Stranda Feriesenter er det åpent 365 dager i året, men bobilene er ikke å se fra midten av oktober til ca påske.

  Det er gjort mye oppgraderinger de siste år, Vi er nå en av 4 stjerners plasser i fylket.

  Vi har mye hytteutleie, derfor holder vi åpent.

  Om noen har lyst å ta seg en tur så har vi nordvestlandets største skianlegg 9 min unna.

  • Hei Rolf! Det har vi dessverre ikke funnet, men vi har blitt fortalt at det er et krav til campingplassene som er medlemmer i PlussCamp-kjeden at de har vinteråpent. .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *