København topper liste for reisemål i 2019

Hvor går turen neste år? I følge reiseguiden Lonely Planet topper København lista over reisemå det er verd å besøke i 2019. Kanskje også i bobil?

København er den eneste nordiske byene på Lonely Plantes Best in Travel 2019-liste. Foto: Thomas Høyrup Christensen.

Det kjente guidebokforlaget slipper årlig fire prestisjetunge topp-ti-lister over verdens beste byer, land, regioner og budsjettvennlige reisemål for året som kommer. De fire gjeve listene for 2019 ble kjent natt til tirsdag.

«Denmark’s capital of cool is unstoppable», skriver Lonely Planet i sin beskrivelse av København.

Blant storbyens kvaliteter fremhever de byens godt etablerte status som senter for Skandinavisk design og arkitektur, den blomstrende matscenen, den bærekraftige identiteten og de nye aktivitetene i skuldersesongene.

Ifølge Lonely Planets eksperter bør man få med seg følgende attraksjoner:
– Nyt maten på prisvinnende New Nordic-restauranter som Noma og Kadeau eller Høst og Mes, som har et mer moderat prisnivå.
– Ta toget til Louisiana Art Museum å se moderne dansk og internasjonal kunst i verdensklasse, modernistisk arkitektur, skulpturhagen og drømmende omgivelser.
– Skjem bort barnet i deg med en kveld på Tivoli Gardens som nå tilbyr en ny vintersesong som varer ut februar.

– Dette er en by som er kjent for å være «cutting edge». Gamle brosteinsgater møter nyskapende menyer og trendy design. Flere hundre år gamle slott, kirker og pakkhus deler gater og kanaler med moderne arkitektur, mens den tidligere Kødbyen byr på gallerier, spisesteder med kortreist mat og kule indiebarer. København er symbolet på «scandi-cool» og fortjener anerkjennelse på verdensbasis, sier Tom Hall, Lonely Planets sjefsredaktør.

Lonely Planets Best in Travel-liste samler hvert år inn nominasjoner fra sine ulike redaktører, researchere, lokalbefolkningen og influensere. Deretter rangeres nominasjonene av et dommerpanel. Resultatet er en eklektisk liste over destinasjoner som både er unike og inspirerende, og som man av flere grunner bør besøke i året som kommer.

Med bobilen bor du sentralt på Absalon camping som har egne plasser for bobiler, Charlottenlund camping eller en av campingplassene i retning Køge. Dessverre har ikke byen en sentral bobilplass, men togene går regelmessig og tar ikke for lang tid inn til Hovedbanegården.

Den andre byen i Europa, som befinner seg på topptilista, er Novi Sad i Serbia.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Kilde: VisitDenmark

Les også: Godt tilrettelagt for bobiler

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *