Knaus Tabbert ser framover med nye samarbeid

3600 ansatte skrudde i jubileumsåret 2021 sammen 25 000 fritidskjøretøyer i Jandelsbrunn, Mottgers og Schlüssfeld i Tyskland, og i Nagyoroszi i Ungarn.

Knaus Tabbert presenterte i Bad Griefsbach et omfattende program av bybobiler. Foto: Bjarne Eikefjord.

Det skapte en omsetning på rundt 850 milliomer Euro. Selskapet, som består av merkenavnene Knaus, Tabbert T@B, Weinsberg, Morelo og Rent and Travel, ble i september 2020 notert på Frankfurt børsen. I sommer presenterte Knaus Tabbert et omfattende produktprogram i Bad Griefsbach, ikke langt fra Passau og Jandelsbrunn.

Knaus Tabbert har klart å vokse selv i pandemiårene 2020 og 2021. Modellprogrammet av campingvogner og bobiler er omfattende og spenner fra de små og enkle, til de store og luksuriøse. Med andre ord noe for enhver smak og bankkonto.

Leveringstider
En rekke caravanprodusenter har slitt med lange leveringstider på grunn av mangel på chassis og andre deler. Dette forsøker Knaus Tabbert å komme rundt.

I fjor ble kjøretøyer med stjerne i grillen presentert som resultat av orienteringen mot andre chassisleverandører enn Fiat og MAN. I år var det en nye avtaler med Ford og VW som sto i fokus.

Det er forskjell på dagens og fortidens bruk av Volkswagen. Foto: Knaus.

Denne spredningen på flere leverandører, er en del av vekstrategien som skal sikre Knaus Tabbert større valgfrihet ot bidra til å redusere leveringstidene.

Bybobiler i vekst
Bybobilene, det vil si bobiler bygget inn i store varebiler, er et voksende markedssegment. De kan parkere på vanlige parkeringsplasser og er dermed langt mer anvendelige i bruk enn mer tradisjonelle bobiler.

Kreativ løsning for pop-opp-tak. Foto: Knaus.

Knaus har videreutviklet konseptet og presenterte i Bad Griefsbach flere nye bybobiler med god innvendig plass til tross for beskjedne ytre mål. For eksempel en ny Vansation bygget på VW Crafter chassis. Liten og kompakt, men tilbyr likevel god plass og mye utstyr. De kom også med en såkalt Tourer CUV, hvor hele taket kan heves. Dermed blir det fullverdig takhøyde for bobil, men bare når bilen står parkert.

En ny avtale med VW sikrer Knaus Tabbert bedre tilgang på chassis. Her en Van TI. Foto: Knaus.

Tourer van
Den nye Tourer van er et nyutviklet, halvintegrerte kjøretøy, basert på VW T6.1. Bobilen vil være tilgjengelig i to oppsett: 500 MQ og 500 LT. Med en innvendig bredde på 200 cm, en høyde på 276 cm og en lengde på 588 cm er Tourer van romslig og håndterlig på samme tid.

Begge planløsninger har romslig kjøkken med 90-liters kompressorkjøleskap, oppvaskkum og to-bluss platetopp, samt dieselvarme og kjele. En praktisk skyveseng over førerhuset kan bestilles, slik at totalt opptil fire personer kan sove i Tourer van.

Her forsvinner veggen inn i sovekupeen og gir mer plass på badet.

Sammenleggbar dusj
500 MQ har fått en spesiell funksjon. Med noen få enkle håndbevegelser kan badet enkelt tilpasses den aktuelle brukssituasjonen. Hvis det ikke er nødvendig, kan du skyve den høydejusterbare dusjen ned slik at den er i nivå med den tilstøtende bakre dobbeltsengen; madrassen hviler deretter på toppen av dusjen. Dette skaper ekstra plass mens dusjen ikke er i bruk.

Baderommet har bevegelige vegger og utstyr, og kan utvides med enkle grep når sovedelen ikke er i bruk.

Når dusjen skyves i øvre stilling, blir den et fullt funksjonelt dusjkabinett med foldevegg og full ståhøyde på 190 cm. Enten i sove- eller dusjmodus, toalettet er tilgjengelig og brukbart til enhver tid.

Her fra sovedelen, baderomsveggen foldes inn over ene køyedelen.

Garasje
Tourer Van 500 MQ har en garasje og to separate soveområder, dobbeltsengen bak og den valgfrie senkeesengen foran.

I 500 LT er det en romslig garasje, et stort oppbevaringsrom i gulv som også kan nås via garasjen, samt ytterligere rom og skap for ferieutstyr av alle slag.

Under sengen bak er et lasterom/garasje med adkomst både innenfra og utenfra.

Det svingbare badet utnytter plassen mest mulig ved å kombinere to forskjellige bruksområder. Servanten på den ene siden kan svinges over toalettet med et håndgrep. Dette skaper et selvstendig dusjområde med glatte vegger på den andre siden. Dusjhyllene integrert i sideveggen er fullt brukbare i begge områder.

Hele kjøkkenbenken med servant og kjøleskap er plassert innenfor døråpningen.

Sofagruppe og senkeseng
I stedet for én har 500 LT to benkeseter med plass til fire personer anordnet i lengderetningen.

Sittegruppa kan ha plass for inntil 6 personer, hvorav 4 når bilen kjører.

Seks personer kan sitte ved bordet i salongen, som også kan utvides. Dessuten kan denne sittegruppen gjøres om til en romslig dobbeltseng. I tillegg kan man få en senkeseng med plass til to, så man slipper å re opp og ned hver morgen og kveld.

Du må krumme ryggen for å komme ut når senkesenga er nede.

Tekst: Bjarne Eikefjord, BoCM

Bobilverden.no samarbeider med Bobil- og Caravanmagasinet om å dekke produsentenes pressekonferanser gjennom sommeren.
Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *