Knaus oppgraderer med mer utstyr

Knaus leverer bobiler i de fleste segmenter fra små vanbaserte bybobiler til store, luksuriøse linere. Flere kan nå leveres med MAN drivlinje, men fortsatt er det Fiat som dominerer.

Et knippe Knaus bobiler med L!VE_I_900-LEG foran. Foto: Produsenten.

Assistentsystemene bygges ut med nødbremser, bakkestartfunksjon, og trøtthetsvarsel. Flere kommer nå med store panoramavinduer og hevetak.

Knaus fyller 60 år, og viste på sin årlige presentasjon en rekke jubileumsmodeller. Et helt nytt Skyroof panoramavindu kom på flere modeller.

Interiør med panoramavindu og ny fargepalett. Foto: Produsenten.

I tillegg kommer serien med bybobiler med hevetak, aerodynamisk utformet for minimal luftmotstand. Fra øvre soveplass åpner det seg en panoramautsikt til natur og omgivelser. For de som foretrekker TV-serier, har hevetakene også USB uttak for strømforsyning og lading av mobiltelefoner og nettbrett. Disse kan for øvrig stues bort i integrerte hyller.

Stort panoramavindu eller hevetak med soveplass er mulig for flere modeller. Foto: Produsenten.

Nærmere naturen kan man knapt komme, men et finmasktet myggnett sikrer fravær av uønskede blodsugere mens man hviler i morfeis armer.

Nærmere naturen kommer du knapt, bare beskyttet av finmasket myggnetting. Foto: Produsenten.

Live-serien
Energisk, ungdommelig, moderne og aktiv, er beskrivelsene Knaus selv bruker om Live-serien av innstegsbobiler. Målsettingen er at kjøretøyene skal være et komfortabelt, stilrent og moderne alternativt hjem, med maksimal plassutnyttelse, godt utstyrt og høykvalitetsinteriør. Det hele skal holdes innenfor en noenlunde overkommelig pris.

Live 900 serien har god innvendig plass og lyse, delikate farger på stoffer og treverk. Foto: Produsenten.

Nytt av året er det store panoramataket, oppgradering av interiørfarger og treverk, og omfattende sikkerhetsutstyr, som i parentes bemerket innen to år skal være standard i alle kjøretøyer innen EU/EØS, i henhold til ny typegodkjenningsforordning vedtatt i april 2019.

En Sun med skinninteriør. Foto: Produsenten.

Bredere dør
Siden campinglivet også gjerne medfører noe økt livvidde med årene, kommer hele serien fra Knaus nå med 70 cm døråpning. Gulvvarmen kan nå leveres med ALDE vannbåren varme, og for de som trenger enda mer plass, de største kjøretøyene i serien leveres med tre aksler på et chassis som holder 5000 kg.

Sengeplassene består av to, delvise enkeltsenger bak, og en heveseng i fronten. Salongen er L-formet med god plass til flere gjester. Knaus har vært dyktige på å få til et forholdsvis stort baderom med separat dusj. Fremheves kan også et nytt design som gjør adgangen til gassflaskene enklere når de trengs å skiftes.

Kreativ plassering av kjøkkenet i VAN-TI_550MF. Foto: Produsenten.

Ny modell
Van TI Vansation er en ekstra påkostet jubileumsmodell som inkluderer delikate, vinterhvite møbelstoffer med moderne svart-hvite kontrastfarger, 27 tommer TV, HUD, (Head Up Display) kamera akterut og navigasjonssystem tilpasset med programvare for camping.

De har videre Truma iNet styringssystem, elektrisk oppvarmede dørspeil og selvfølgelig det relativt nye vannfiltersystemet BWT.

I VAN-TI serien har Knaus ryddet opp i både kabling, elektrisk utstyr og annet viktige servicepunkter. Foto: Produsenten.

Det hele er dandert på et Fiat Ducatio chassis. Knaus har også ryddet godt opp i kabelsystemer og servicepunkter for å gjøre både adkomst bedre og øke servicevennligheten. Gjennom utnyttelse av mulighetene som LED-lys teknologien gir, har Knaus maktet å vinne noen centimeter økt interiørplass her og der, samtidig som bakveggen gir et utpreget eksklusivt inntrykk.

Bybobiler
Boxdrive serien kan nå også fås på MAN chassis. Kjøretøyet kan enten leveres med panoramavinduet, eller hevetak med soveplass.

Utvendig leveres en ny blåfarge, «Storm Blue Metallic», innvendig er møblene trukket med stoff som er merket med «60 YEARS KNAUS», for å vise at dette er en ekte jubileumsmodell.

Sky Wave med ny eksteriørfarge og oppdatert utstyrspakke. Foto: Produsenten.

Tilsvarende fargekombinasjon og merking finner du også på Sky Wave. Serien er også oppdatert med det siste av førerassistentsystemer som kreves i EUs nye typegodkjenningsforordning.

Tekst: Bjarne Eikefjord, BoCM

Presentasjonen av nyheter for det nye året gjøres i samarbeid med Bobil- og CaravanMagasinet. Pga Covid-19 er årets produktnyheter basert på digitale presentasjoner fra produsentene.
Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *