Klubbet inn fire nye bobilplasser i kommunestyret

En parkeringsstrategi, som også inkluderer bobiler, er ikke daglig kost i norske kommunestyrer. I kveld skjedde det. Vedtaket tar kommunen fra null til fire bobilplasser.

Verdens Ende med sitt karakteristiske vippefyr er et populært utfartssted på Tjøme. Foto: Wikimedia Commons.

Færder kommune består av tidligere Nøtterøy og Tjøme kommuner. Ingen av dem har hatt bobilplasser tidligere, men nå kommer det to på Nøtterøy og to på Tjøme.

Bobilplassene er omtalt i kommunens parkeringsstrategi og har passert både Hovedutvalg for kommunalteknikk og formannskapet før kommunestyret behandlet strategien onsdag kveld.

I kommunestyret ble det vedtatt å etablere bobilplasser på Verdens ende, Rosanes, Torødstranda og Haug. Haug kom inn som forslag i kommunestyrets møte i stedet for Lindhøy som var foreslått av formannskapet.

Det er en arbeidsgruppe under Hovedutvalg for kommunalteknikk som har vært opphavet til forslagene. Kommunedirektøren har fulgt opp og mener det vil være positivt for Færder kommune samlet sett å legge tilrette for bærekraftig turisme og friluftsliv. Forslagene fikk da også en administrativ anbefaling.

På Verdens ende, trekanttoma blir det bobilplass hele året. På Rosanes og Torødstranda blir det skiltet for bobiler i tidsrommet 1. mai til 30. september. Den fjerde plassen, Haug, blir åpen fra 20. juni til 20. august. Alle får 72 timer som maksimal oppholdstid.

Plassene skiltes for bobiler med tilrettelagte avstander, som det heter i vedtaket. Døgnprisen blir kr 150/døgn på alle de fire plassene. Plassene blir ført opp på vår datterside Bobilplassen.no når de er skiltet og det er klarhet i hvilke fasiliteter som blir tilbudt på den enkelte plass.

Det blir ikke tillatt for bobiler (og campingvogner) å parkere på flere parkeringsplasser mellom kl 00 og 06.

Oppdatert: Det blir ingen åpning til påske. Se lenke under.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Nabokommuner stenger camping- og bobilplasser i påsken

Del dette med andre:

  3 comments for “Klubbet inn fire nye bobilplasser i kommunestyret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *