Kjempebøter for å parkere bobilen på feil sted

I Norge er vi så få at dette er mulig uten at noen plages. Spanjolene er imidlertid i ferd med å gå lei av turister som tar seg tilrette. Foto: Knut Randem.

De vil hindre bobiler å overnatte på steder de ikke er ønsket. Virkemidlet er bøter opp til 1500 euro.

Costa Calida er populær blant bobilister fra det øvrige Spania og Nord-Europa. Kommunene reagerer forskjellig, men i Águilas i Murcia-regionen har de bestemt seg for å ta av silkehanskene. For parkering på ”uautoriserte steder”, tømming av toaletter og kasting av søppel blir det nå store bøter. Det er Murcia today som melder dette på sine nettsider i dag.

I noen områder er det betydelig irritasjon blant lokalbefolkningen over den tiltakende villcampingen, melder lokalavisa. Folk mener bobilistene unngår å betale for overnatting og det hevdes også at disse turistene bruker så lite penger som mulig i butikker, restauranter og barer. Det hevdes også at noen løfter av kumlokk for å tømme toalettene sine.

Hold avstand
I Águilas vedtak er det bestemt at det gjennom vinteren skal gis bøter til bobiler og campingvogner som parkerer på offentlig område mindre enn fem kilometer fra strender eller campingplasser. Bøtene til de som forbryter seg mot dette vedtaket kan bli på hele 1500 euro eller nesten 15 000 norske kroner.

Men dette er ikke det eneste du kan forbryte deg mot. Dersom du parkerer bobilen slik at du forstyrrer utsikten til et landskap eller et monument kan det gis bøter opp til 750 euro. Den samme boten kan gis til de som bråker for mye eller benytter offentlig område som om det var deres egen hage og plasserer ut campingstoler og bord.

Ikke full stopp
Det er strender i Àguilas hvor bobiler kan stå i inntil 48 timer. Skal du være i området lenger enn det er det klart sagt at myndighetene ønsker at bobilene benytter campingplassene.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Kjempebøter for å parkere bobilen på feil sted

 1. Veldig forståelig at myndighetene innfører restriksjoner og bøter. Har i seks år feriert i Spania med bobil om vinteren, stort sett på campingplasser og en sjelden gang på merkede bobilplasser. Skjemmes når ser hvordan en del av turistene oppfører seg: de viser null respekt for lokale regler, og mangler vanlig folkeskikk!

  • Helt enig! Forstår både lokalbefolkningen og myndigheter veldig godt.
   I fjor vår sto på en campingplass i en liten kystby i Portugal, ca 300 m fra badestranda. I tillegg er det gratis stellplass ved siden av. Likevel valgte ca 8 – 10 bobiler å stå 3 – 4 dager på parkeringsplassen til badestranda, samt tømme toaletter i strandtoalettene.
   Heldigvis ingen nordmenn blant disse, det var engelskmenn, tyskere, østerrikere og belgisere.
   Slikt gir ikke oss bobilfolk noe særlig godt rykte uansett nasjonalitet.

 2. Vist Bobil turister er så dumme å fortsette med det, blir de snart forhatt alle steder. Det passer jeg alltid på å ikke etterlate noe form for søppel.Ingen problem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *