Kjekk bobilplass i koselig nord-tysk by

Yrende liv om sommeren. Mer behersket utenfor de hektiske sommermånedene. Foto: Knut Randem.

Nabobyen er en solid favoritt blant nordmenn. Her var vi i september helt alene som norske. Er dette en hemmelighet for de fleste?

I Schlesvig Holstein er Schleswig en god favoritt blant nordmenn. Der blir det ofte fullt på bobilplassen og du treffer nesten alltid norske bobiler der. Det kan være vel så koselig i Eckernförde, men uten så mange nordmenn.

Gågate gjennom byen. Foto: Knut Randem.

Mange tar første og kanskje eneste stopp i Nord-Tyskland i Flensburg før de reiser videre sørover. Hvorfor ikke droppe Flensburg og kjøre noen få mil videre sørover? Ta av ved Schleswig og kjør ut til kysten på vei 76. Der ligger Eckernförde.

Nord-øst for Eckernförde kommer du til lange og flotte strender, men ta en stopp i byen. Her kan du oppleve yrende folkeliv om sommeren. Også her er det en flott strand. Det er masse liv i gater og havneområder om sommeren. Utenfor de mest intense sommermånedene er det en relativ stille by.

Bare fasaden står igjen, men bidrar til miljøet. Foto: Knut Randem.

Bobilplassen ligger tett på bykjernen og du går til sentrum før du rekker å få syklene ned av stativet eller ut av garasjen. Selv utenfor den intense sommerperioden er det hyggelig å gå langs havna og er du heldig finner du veien innom kultur-pøbben, som ofte har underholdning for voksne – uten å ta ekstra betalt for det. Her kan du sitte med din kjære, et glass og lytte til voksen musikk.

Lurer du på hvor vi fant kultur-pøbben med “voksen” musikk? I det firkantede huset til høyre. Foto: Knut Randem.

Bobilplass med nytt servicebygg
Det er Eckernförde kommune som driver bobilplassen ”Wohnmobilstellplatz am Noor”. Bobilplassen er åpen året rundt og koster 15 euro per natt med utsjekking innen kl 15. Prisen inkluderer bruk av toaletter, dusjer, wi-fi og bruk av tømmestasjon. Strøm koster ekstra med 0,50 euro/kWt. Du må også betale 1 euro for å fylle 100 liter vann.

Som i så mange andre tyske byer må du betale kurskatt/turistskatt. Her er den 2,50 i sommerhalvåret og 1,50 ellers. Nytt av året er gratis bybuss om du skulle trenge å bruke den.

Den indre sirkel på bobilplassen. Servicebygget i bakgrunnen. Foto: Knut Randem.

Servicebygget ser helt nytt ut og er upåklagelig rent. Du får utlevert et adgangskort når du sjekker inn på automaten (kun kreditkort). Foruten dusj og toalett finner du her oppvaskmaskin, vaskemaskin, tørketrommel og hundedusj. Du betaler ekstra for bruk av maskinene. Adgangskortet blir ladet med 10 euro og forbruket blir gjort opp når du reiser.

Plassen har kapasitet til 49 bobiler. Campingvogner og bruk av markise er uttrykkelig forbudt. Det er god avstand mellom bobilene så vi antar at markiseforbudet først og fremst er beregnet på tiden du ikke sitter utenfor.

Oppstillingsplassene er ordnet rundt en firkantet gressplen i midten. Det er to sirkler med oppstillingsplasser og veien går mellom disse. Det er også gressmatter på utsiden av den ytterste sirkelen. Underlaget på oppstillingsplassene er armert så du synker ikke nedi selv om det ser grønt ut. Noen av plassene passer til de ekstra store bobilene over 10 meter.

Bred passasje mellom de to bobilsirklene. Foto: Knut Randem.

Et kjøpesenter ligger like utenfor bobilplassen og ”over veien” begynner sentrum. Da er det kort vei til fine strender og havneområdet.

Plassen har adresse til Kakabellenweg og gps-posisjonen er N 54°27’51.26 – Ø 9°50′ 3.955. Kart under artikkel.
Vår vurdering ble gjort i september 2018.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: En norsk favoritt
Les også: Den grå by ved havet

Del dette med andre:

  2 comments for “Kjekk bobilplass i koselig nord-tysk by

  1. For oss er dette blitt en fast plass å kjøre innom på vei sørover eller nordover igjen. Flott plass med kort vei til et koselig sentrum 👍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *