Kjappeste salget på Caravanmessen?

Tre fornøyde: Hilde og Tor Ivar Strøm med Jan Olav Kveli (t.h) en halvtime etter messeåpning. Foto: Knut Randem.

Caravanmessen åpnet kl 10 i dag. En halv time senere var salget av en bobil til nesten to millioner kroner avgjort. Det skal godt gjøres å handle raskere, men kunden hadde en stund hatt nyss om modellen, som først ble lansert i Düsseldorf for tre uker siden.

Det var Jan Olav Kveli i BobilSenteret Namsos som hadde fått sine trofaste kunder Hilde og Tor Ivar Strøm fra Værdal ned til messa for en siste prat og titt på bobilen før signaturen var på papiret.

Hilde og Tor Ivar Strøm fikk allerede i pinsen nyss om at Frankia skulle komme med en nyhet, men det var ikke mye informasjon å finne på nettet. Alt var fortsatt hemmelig. Først utpå sommeren kunne Kveli fortelle noe om spesifikasjonene for den nye Frankia Titan 890 GD.

BobilSenteret Namsos fikk bobilen til seg og kunne vise den på et treff i slutten av august, men fortsatt var ikke prisen klar. Den var faktisk ikke klar før i dag tidlig.

God plass på kjøkkenet. Foto: Knut Randem.

Kundene hadde altså sett bilen en gang før de kom til Caravanmessen da den åpnet i dag.

I dag kunne Kveli henge opp skiltet som fortalte at bobilen har en grunnpris på 1.788.040 kroner. På den utstilte modellen, som Hilde og Tor Ivar har kjøpt var det imidlertid en rikholdig utstyrspakke så prisen økte med nesten 200 000 til 1 968 864 kroner .

Godt utstyrt
Denne bobilen har en oppgitt egenvekt på 3 950 kg og en totalvekt på 5 500 kg. Lengden er 890 cm.

I utstyrspakke for denne modellen inngår blant annet markise, alufelger, skinnmøbler, to solcellepaneler, inverter, DuoControl, Webasto i førerhuset, litiumbatteri og batteribooster, parabolanlegg og 24” tv, ryggekamera og Alde fyring med varmeveksler.

I tillegg har bilen en gasstank på 50 kg i tillegg til de to 11 kg flaskene. Disse overvåkes fra panelet inne i bilen og det kan kobles over til de løse flaskene ved behov.

I sin forrige Frankia hadde Hilde og Tor Ivar en rundsitter bak. Nå har de byttet om på rekkefølgen igjen. Foto: Knut Randem.

Tredje bobilen hos samme forhandler
Hilde og Tor Ivar har om lag 120 døgn i bobilen hvert år. Dette er hytta vår. Da forteller de at det er viktig å føle seg vel på alle vis når du handler. Både med bobilen og selgeren. Dette er den tredje bobilen de kjøper av Kveli.

– Vi hadde ikke lagt inn så mye penger om vi hadde brukt den 30 døgn i året.
De kan kjøre 3 km på tur – eller 50 mil. De bor i Værdal og trekker ofte mot sjøen på sine kortere turer. På de lengre turene reiser de gjerne til Sverige hvor de trives godt og sørover i Norge. Sjelden nordover, men nå har de konkrete planer om en langtur.

– Ofte fricamper vi. Da er det fint med solcellepanelene og inverter. Gasstanken gjør det ekstra bra, sier kundene mens de sitter inn sofaen. Bobilen bruker de hele året.
– Vi har et fantastisk land og vi oppdager stadig nye steder å dra.

De fricamper mye og mener å ha forklaringen på årsaken til det. Campingplassene har ganske enkelt vært for lite flinke til å ta innover seg hvilke behov de som kommer i bobil har.

– Men noen har blitt flinkere og dit kommer vi gjerne igjen. De har ofte flytte litt på fastliggerne og gjort plassene for tilfeldig besøkende mer attraktive. Ingen synes vel det er stas å ligge innimellom fastliggere?

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Kjappeste salget på Caravanmessen?

  1. blir fort salg når stor selgeren e på plass , gratulere med salg av flott bil Jan Olav , nå har junior noe å strekke seg etter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *