Kan du kjøre der med så høy bobil?

Du vet sannsynligvis hvordan det er å komme til en bro du skal kjøre under og så oppdage at den er 20 cm for lav til at du kan kjøre under. Her har du et hjelpemiddel.

Den nye app-en viser blant annet høydebegrensninger langs ruta. Du kan selv tilpasse app-en til din bobil.

Det finnes GPS-systemer der du kan stille inn bobilens høyde og andre vitale mål for å bli ledet på en vei der du kan kjøre problemfritt. En ny app gjør mye av det samme.

Statens vegvesen har lansert en ny app for yrkessjøfører, men mener at også bobilsjåfører kan ha nytte av den.

Nå tilbyr Statens Vegvesen en digital ruteplanlegger på nett og app-en «Vegvesen trafikk», som skal gjøre reisen enklere for de som ferdes mest på veien.

– Dette er to etterlengtet og etterspurte tjenester fra lastebilsjåførene. Vi har nå tatt første steg på veien for å gjøre hverdagen til yrkessjåføren hakket lettere, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland i en pressemelding.

Se høydebegrensninger langs ruta
App-en har oversikt over alle rasteplasser og døgnhvileplasser samt fasilitetene og kapasiteten på disse i tillegg til muligheten for å legge inn høyde på kjøretøyet og få opp tilpasset ruten deretter. Opplysninger om veiarbeid, stengte veier og kolonnekjøring mv finnes også i app-en. Dessuten kan du legge inn de favorittene du ønsker.

Vegdirektøren understreker at tjenestene vil bli oppdatert jevnt og trutt. Nye versjoner som har med seg stadig ny og forbedret funksjonalitet for sluttbrukeren vil komme i nær fremtid.

I ruteplanleggeren i kartløsningen på vegvesen.no kan du legge inn fra-til steder, velge bruksklassen du kjører, velge vogntoglengden og legge inn høyde på tungbilen. Raskeste rute vises og tar også hensyn til parameterne du oppgir.

App-en inneholder en kartløsning som du kan bruke til å lage en rute og vise informasjon langs ruten. Du kan også tegne et område i kartet og vise informasjon i området. Du får raskt informasjon ved å lagre trafikkmeldinger, rasteplasser eller webkamera som favoritter.

Det er spesielt en ting i app-en du som bobilsjåfør ikke har bruk for – opplysningene om døgnhvileplassene. De skal vi i bobil holde oss langt unna.

Statens vegvesen har laget denne presentasjonen av app-en:

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Kan du kjøre der med så høy bobil?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *