Kabe satser på Mercedes både i store helintegrerte og sin nye «plåtis»

På Caravanmessen viser Kabe for første gang i Norge sin nye Crown-serie. Vi har kikket nærmere på den. For bybobilen er det samtidig premiere i Norge og Sverige. Bobilverden.no har tidligere omtalt bybobilen. Nå har vi mer informasjon og ikke minst interiørbildene.

To nyheter fra Kabe med premiere på Caravanmessen – Crown og Van. Foto: Knut Randem.

Crown skal være det beste Kabe har å by på i segmentet for helintegrert bobiler. De har valgt å bygge den og Imerial-serien på Mercedes Sprinter. I Royal-utførelse bygges den fortsatt på Fiat.

Salongen i Kabe Crown i819 LT. Foto: Knut Randem.

Crown i819 LT, som står utstilt på Caravanmessen, er stor bobil med en lengde på 832 cm og en bredde på 233 cm. I to-akslet utgave veier den 3970 kg og registreres for 4500 kg. Om du runder opp prisen fra 1,8 til 1,9 millioner kroner så får du den tre-akslede utgaven og en totalvekt på 5500 kg. Den ekstra akslingen veier i følge Mikael Blomquist i Kabe 170 kg. Det blir derfor en betydelig utvidelse av lasteevnen med tre akslinger.

To separate senger og dusj/toalett på tvers bakerst. Det er løsningen i Kabe Crown i819 LT. Foto: Knut Randem.

Motoren er på 177 hk med ni trinns automatgir. Tilbehørslisten er lang og inneholder blant annet elektrisk håndbrekk, aluminiumsfelger, 92 liter drivstofftank, Alde sentralvarme og diesel motorvarmer for å nevne noe.

Crown i819 LT i kjent Kabe-stil. Foto: Knut Randem.

Kabe Van har vi omtalt tidligere her i Bobilverden.no, men vi manglet da informasjon om vekt og en titt på interiøret.

Den er 697 cm lang og 202 cm bred. Den veier hele 3450 kg med bakhjulsdrift og registreres for 4100 kg. Den kan også leveres med 4×4. Oppvarmingen er basert på Alde og Mercedes-motoren er på 163 hk med syv trinns automatgir.

Også denne har en lang tilbehørsliste med for eksempel elektrisk håndbrekk, aluminiumsfelger, brannalarm og Mercedes MBUX inkludert ryggekamera. Se våre nye bilder under og les vår forhåndsomtale med flere detaljer her.

Salongen i Kabe Van. Foto: Knut Randem.

Sengene kan brettes opp ved behov. Foto: Knut Randem.

Kabe Van i mørke fargetoner. Foto: Knut Randem.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: En helt ny plåtis fra Kabe kommer til Caravanmessen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *