Kabe med ny produksjonslinje og nyansettelser

Kabe utvider produksjonskapasiteten for blant annet Kabe Travel Master Imperial hvor du finner dette kjøkkeninteriøret. Foto: Knut Randem.

Kabe er i ferd med å legge om og utvide produksjonen. Noe produksjon flyttes til nye lokaler for å få plass til en helt ny produksjonslinje for bobiler. Arbeidene er i gang og skal avsluttes i år.

Kabe skal flytte produksjonen av vegger, tak og gulv til nyanskaffede produksjonslokaler i Tenhult. Det gjøres for å møte økt etterspørsel etter både bobiler og campingvogner, heter det.

I lokalene som frigjøres ved denne flyttingen skal det bygges en helt ny produksjonslinje for bobiler. Investeringene oppgis til om lag 50 millioner kroner og går først og fremst til innkjøp av nye maskiner for liming, pressing og fresing.

Investeringene fører til at Kabe får behov for å ansette et 50-talls personer i løpet av året. Arbeidet med flyttingen av produksjonen av vegger, tak og gulv skal være ferdig sommeren 2017. Deretter kan den nye produksjonslinjen bygges opp. Konsernet har i dag 530 ansatte.

– Med denne investeringen får Kabe en enda mer effektiv og fleksibel produksjon. Det gir ytterligere muligheter til å utvide vårt produktsortiment, sier konsernsjef Alv Ekström.

I Norge solgte Kabe i 2016 50 bobiler. Det var en oppgang fra 40 i 2015. Kabe solgte flest bobiler i segmentet over 3500 kg.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *