Kabe kjøper konkursbo

Konkursboet etter Nordic Specialhusbilar AB er kjøpt opp av Kabe. Produksjonskapasiteten økes, men ikke i Kristinehamn.

Nordic har produsert bobiler som politi-poster, helsestasjoner såvel som vanlige bobiler. Arkivfoto: Knut Randem.

Nordic Specialhusbilar AB gikk konkurs i august. Hovedårsaken til konkursen i Nordic Specialhusbilar AB skal ha vært at en større kunde misligholdt sin del av avtalen. Det var 20. oktober Kabe gjennomførte kjøpet av selskapet.

Gjennom denne avtalen har Kabe Group ervervet eiendeler og immaterielle rettigheter som brukes til å produsere bobiler og spesialkjøretøyer.

Nordic har produsert spesialbobiler spesielt for det skandinaviske markedet. Blant kunder av mer avanserte yrkeskjøretøyene er for eksempel helsevesenet og politiet, men også spesialtilpassede bobiler for ordinære bobilkunder har selskapet levert.

Nordic har publisert slike spesialbiler i over 30 år i Kristinehamn. Omsetningen var i fjor på SEK 30 millioner.

Ved Kabes overtakelse blir forretningsområdet for spesialkjøretøy slått sammen med det eksisterende datterselskapet S.Karosser. Virksomheten er overlatt til et eget datterselskap av S.Karosser.

Nordic Specialhusbilars salgs- og utviklingssjefer vil fortsatt være med i den overtatte virksomheten. Produksjonen flyttes til Dorotea.

– Gjennom dette oppkjøpet styrker Kabe sin posisjon innenfor et segment rettet mot bedrifter og offentlig virksomhet. Oppkjøpet gjør at produksjonskapasiteten i konsernet kan brukes enda mer effektivt og at vi får tilgang til en ny del av markedet. Målet er å oppnå synergieffekter ved kjøp av innsatsmaterialer og å utvikle virksomheten internasjonalt, sier Alf Ekström, administrerende direktør i Kabe Group.

– Nordic er et godt tilskudd til konsernets produktportefølje. Gjennom oppkjøpet når Kabe nye kunder og markeder, noe som skaper forutsetninger for fremtidig vekst og kontinuitet, avslutter han.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *