Kabe i full bredde

– Vi har faktisk møtt på dem som tror de ikke vil greie å mestre en bil på 2,50 meters bredde. Men så vet vi at skeptikerne var mange da vi lanserte campingvogner i den bredden også. Og det gikk helt fint.

Kabe kommer med helt nye bredder på bilene sine i 2014. Foto: Jørn Wad.

Kabe kommer med helt nye bredder på bilene sine i 2014. Foto: Jørn Wad.

Salgssjef Johan Skogeryd i Kabe Husvagnar AB har hvilepuls når han presenterer de nye og bredere bobilene fra det svenskbaserte selskapet i år. Han er «gørsäker» på at det kommer til å bli en suksess:
-Da vi kom med campingvognene, sa de at det ikke går an å kjøre med slike doninger. Og oppdaget såklart at det var bare inn i den første svingen de merket bredden. Etter det var det bare fordelene de la merke til. Spesielt når de kom fram. Tenk deg, 5 centimeter ekstra brede senger, god plass når man møtes i kjøkkenavdelingen eller ved badet. Han teller på fingrene. Bredere plass overalt, ganske enkelt.

-Kabe har tradisjon for å tenke nytt, og har helt siden vi startet med campingvogner på 50-tallet vært i front med inovasjonene. Enten det gjelder vannbåren varme, varme i gulvene eller hva det nå måtte være: Ser man bakover i historien har vi gang på gang kommet med nyheter som andre produsenter har fulgt opp seinere. Derfor er vi rimelig sikre på at dette kommer til å bli fremtidens standard også: Kabe viser vei – i full bredde, smiler han.

Innvendig er det ikke store forskjellen å se – helt til man vandrer litt frem og tilbake, og virkelig føler på den ekstra friheten som de tillagte centimetrene byr på. Da oppdager man det: Faktisk er det nesten som man puster litt friere – litt lettere.
-Ja, og det er akkurat det som er poenget: Når man stopper kjøringen og skal nyte alle bobilens gleder, vil man oppdage at man trives bedre. Man har rett og slett «bygget på» sitt koselige campinghus på hjul, smiler Skogeryd.
Så var det da heller ikke mangel på interesse på messen: En jevn strøm av nysgjerrige ville gjerne føle forskjellene.

Tekst: Jørn Wad for Bobilverden

– Enkelte tror nok ikke at de kan favne denne bilen, men det er mye enklere enn folk tror, sier salgssjef Johan Skogeryd hos Kabe Husvagnar AB. Foto: Jørn Wad.

– Enkelte tror nok ikke at de kan favne denne bilen, men det er mye enklere enn folk tror, sier salgssjef Johan Skogeryd hos Kabe Husvagnar AB. Foto: Jørn Wad.

Del dette med andre:

  4 comments for “Kabe i full bredde

  1. Kjøring etter normale veier blir ikke dette noen særlig forskjell, men det vil gi noen fler begrensninger og mindre fleksibilitet når man skal finne parkeringsplass o.l. Jeg vil ikke ha større bil enn 2,35 x 7 meter.

  2. Enig med Audun i innlegget over. Tror denne bredden i tillegg til det han skriver, at noen får problemer med «å vite hvor de har jula.» Møter jo stadig bobiler som ligger for langt mot midten på veier som mangler midtlinje. Faktisk tar disse (et fåtall riktig nok) mere plass enn et vogntog.

  3. Underlig at Kabe går i motsatt retning nå som trenden tydelig går mot smalere biler. Kassevogna på 1.99-2.07 bredde har nå tatt ca 1/3 del av markedet på kontinentet, er på full fart opp her i Norden. Alle de store merkene har delintegrerte på 2.10-2.17 bredde og nå kommer jo også stadig flere helintegrerte på +- 2.20. Da vil jeg tro dette er resultat av hva markedet ønsker. Nå selger jo Kabe bare småtterier utenfor Sverige, men er markedet så forskjellig i Sverige fra resten av verden/Norden?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *