Just 90 – en serie komplette bobiler

Navnet på denne serien med seks ulike halvintegrerte bobiler fra Dethleffs er forankret i den nittiårige historien til denne tyske produsenten av bobiler og campingvogner.

Just 90 er en bobilserie fra Dethleffs der det er forsøkt å skape en bobil som har et godt basisutstyr, men til en spesielt gunstig grunnpris. Foto: Produsenten.

En serie bestående av seks ulike halvintegrerte bobiler for 2021-sesongen markerer at hele nitti år er gått siden Arist Dethleffes lanserte den første campingvognen og etablerte familiebedriften – som i dag er en del av Hymer Gruppen.

Men navnet ”Just” er også et ordspill utledet av ”Just all you need” – og forteller at her handler det om godt utstyrte modeller til en attraktiv pris. Særlig nybegynnere vil bli positivt overrasket over den lange listen av standardutstyr – sett i lys av de lave prisene på de ulike modellene.

Sittegruppa byr på en lys og trivelig atmosfære – ikke minst takket være det store vinduet som er plassert over førerhytta. Foto: Produsenten.

Forskjellige planløsninger
Utgangspunktet er tre ulike modeller, men takket være seks forskjellige planløsninger snakker vi egentlig om seks selvstendige modeller.

Selv om design og utseende spiller en stor rolle, er det også lagt vekt på at disse halvintegrerte bobilene er bygd med tanke på at alt ”overflødig” som fjernes slår gunstig ut for både bilens kjøreegenskaper og lasteevne før bilens totalvekt nås.

Dette forhindrer likevel ikke at bilens tekniske plattform, med sin 120 hk sterke motor og en totalvekt på 3,5 tonn, inneholder alle detaljer en fører er vant til fra en moderne personbil. Alt fra multifunksjonsratt til manuelt klimaanlegg, elektrisk justerbare speil og LED-kjørelys er standard. Sentrallåsen omfatter også de 70 cm brede døren i bodelen. Denne har for øvrig både vindu og myggnett.

De største modellene gir valgmulighet mellom enkeltsenger eller en dobbeltseng i bilens soverom. Garasjen under senga har en høyde på 120 cm. Foto: Produsenten.

Ekstrasenger
Dersom bobilen skal benyttes til overnatting for fire personer står valget mellom å bestille bobilen levert med senkeseng, eller bestille et nytt ekstrautstyr som gjør det mulig å bygge en seng på tvers i sittegruppen.

I forhold til senkeseng gir dette både en pris- og en vektbesparelse. Videre er det også mulig å bestille et femte sete, rammevinduer og solcellepaneler.

Det er imidlertid viktig å merke seg at også en vinterkomfortpakke må bestilles som ekstrautstyr. Bobilene er imidlertid godt nok utstyrt til å kunne by på en komfortabel campingferie. Det 142 liter store kjøleskapet har også en liten fryser.

Flere lengder
De seks bobilene har lengder som strekker seg fra i underkant av sju meter til 7,4 meter for de tre største.

Ulike planløsninger gir alt fra to enkle senger bak i bilen til en stor dobbeltseng. Dette gir ulike baderomløsninger, men felles for alle modeller er god garderobeplass, stor garasje i hekken og godt med serviceluker for tilgang til alle stuverom.

Tekst: Sven Furuly, BoCM

Presentasjonen av nyheter for det nye året gjøres i samarbeid med Bobil- og CaravanMagasinet. Pga Covid-19 er årets produktnyheter basert på digitale presentasjoner fra produsentene.
Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *