Julegavetipsene til bobileieren

Hva skal du kjøpe til en bobileier til jul? Du tenker kanskje at alt er stort og dyrt. Det kan det rast bli, men det finnes også ting til under hundrelappen. Det er bare å lete så finner du. I denne artikkelen har vi samlet noen tips til inspirasjon.

Selv om «alt» finnes på nett er det mange som koser seg med papiret. Foto: Knut Randem.

Bøker er alltid populært. For bobileiere er det nylig utgitt flere bøker som kan være interessante. Bobilkokken, Ingeborg Dirdal har skrevet kokeboka ”To bluss og en grill” for de som liker å lage god mat også når de er på bobiltur. Den er nå på tilbud til kr 299 på bobilkokken.no.

Journalist Geir Svardal har skrevet boka ”Camping”. Det er en historisk gjennomgang av utviklingen fra spinkle bomullstelt til dagens ofte luksuriøse bobiler og campingvogner med spikertelt. Boka kan bestilles i bokhandel og koster ca kr 300.

Disse koppholderne fra Kama festes på en volourplate (borrelås) som følger basissettet. Finnes også i en utgave for flasker. Foto: Kama.

Det er også utgitt bøker som viser veien til bobilplasser. ”Bobilguiden” er skrevet av Magne Klann og er delt opp i flere bind etter landsdeler. Pris ca kr 500. Nærmere informasjon finner du på blueoceanmedia.no.
”Freecampers guide to Norway” viser 500 plasser der det er gratis å overnatte. Den koster ca kr 400 og du finner nærmere informasjon på reisemedia.no.
Dette er oppslagsverk for de som vil se og lese på papir framfor å bruke mulighetene som finnes på nett.

Leketøy eller utstilling?

De minste i familien kan også elske bobillivet. Playmobil har laget en bobil som egner seg for barn over 5 år. Du kan nå finne den på tilbud hos icaravan.no til kr 275.

En del mennesker er spesielt redde for å kjøre i tunneler. Andre vil gjerne forsikre seg om at de kan ta seg ut av en tunnel i tilfelle brann. En leser har anbefalt å ha gassmasker tilgjengelig i bobilen. De finnes i flere typer fra flere leverandører og koster mellom kr 1500 og kr 3000. Bruk søkeordet fluktmaske når du søker på Google e.l. så finner du mange alternativer.

Kabelklemma holder orden i kabelkveilene og finnes i flere størrelser. Foto: Knut Randem.

Det finnes også små og smarte ting til under hundrelappen. Det kan være smart å organisere kablene i bilen med en kabelklemme på hver av kabelkveilene i garasjen. Klemma på bildet så vi hos MaxFritid på Caravanmessen tidligere i høst. Det betyr at den kan kjøpes hos de fleste bobil- og caravanforhandlere. Den finnes i flere størrelser og lyder navnet ”CableClamp Pro”.

Flammelampa fås i mange forskjellige utgaver. Foto: Kama.

Flammelampa har vært populær i år. Du får den med og uten høyttaler. Prisen varierer etter utforming, men finnes fra et par hundrelapper og oppover. De selges hos ”alle” som selger utstyr til bobil og caravan.

GoCamp er et alarmsystem som varsler om brann og gass. Den ble vist av Kama på årets Caravanmessen og har kommet i en ny utgave med en forbedret sensor for måling av CO2. Prisen vi noterte er kr 945 pluss kr 345 for ekstra sensorer. Den selges hos mange forhandlere av utstyr til bobil og caravan.

GoCamps alarm leveres i svart og hvit utførelse. Foto: Kama.

Når det rister og skramler i skuffer og skap finnes det mange løsninger. På Caravanmessen viste Kama et system hvor du kan flytte rundt på støtteelementer slik at kopper, glass, flasker og annet kan stå trygt mens du kjører. Hvert sett koster om lag kr 250 hos kamafritid.no. Den bør også være tilgjengelig hos deres utstyrsforhandlere.

Et oppblåsbart vognskjørt kan være en gaveidé til de som liker å kose seg i et fortelt på kalde dager og kvelder. Det legges under bobilen og blåses opp slik at det ikke trekker under den. Skjørtet presser seg på plass og skal ikke festes på annen måte. MaxFritid viste det på Caravanmessen og det bør dermed være tilgjengelig hos mange bobil- og caravanforhandlere. Det fås i lengder på 4, 5 og 6 meter og koster fra kr 1949. De er utsolgt fra grossist per i dag, men kan kanskje finnes hos forhandlere.

Slik virker det oppblåsbare vognskjørtet. Illustrasjon: MaxFritid.

Og den store gaven fra mann og kone til kone og mann – eller omvendt – kan være et nytt fortelt. På Caravanmessen viste MaxFritid et nytt oppblåsbart vintertelt (Kampa Winter PVC) for de som sverger til vintercamping. Det finnes ellers et utall varianter av fortell enten de er oppblåsbare eller settes opp med stenger, frittstående telt eller telt som kobles til bobilen. De største grossistene er icaravan.no, maxfritid.no og kamafritid.no. Variantene er mange og dette er gaven til meg fra meg. Her flyr tusenlappene.

Dette er det nye oppblåsbare vinterforteltet fra Dometic/Kampa ble lansert på Caravanmessen. Et fortelt kan være en god gave fra meg til meg eller en mann- og konegave til seg selv. Litt stort under treet uansett hvilken type du kjøper. Foto: Knut Randem.

Solcellepaneler finnes i mange størrelser og med ulike egenskaper. Be om råd av forhandler om du ikke vet hva du skal ha. Foto: Kama.

En annen gave som havner i kategorien fra meg til meg er solcellepaneler. På Caravanmessen i høst viste Kama de nye rimelige panelene fra GoCamp til kr 1895 for 160 W. Det høres billig ut og skal gi lading på 8A. Om det er nok for deg vet vi selvfølgelig ikke, men kanskje du skulle sjekke det ut?

Det finnes bøttevis av julegavetips i utstyrsavdelingene hos bobilforhandlerne. Så ta deg en titt der om du ikke fant noe blant våre litt tilfeldige forslag.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *