Julegaven til den som har alt?

Er du sent ute med å kjøpe julegaver? Vi er også sent ute med å skrive denne artikkelen, men du kan jo pakke inn et bilde av tingen og legge ved pengene til den heldige mottakeren. De fleste av disse julegavene får likevel ikke plass under treet.

Bobiler er vanligvis godt utstyrte med alt man trenger for de daglige gjøremål. Men det går kanskje an å oppmuntre til litt mer aktivitet.

En kajakk kan bringe deg ut på lange dagsturer. Foto: Wee Caravan System.

En kajakk kan bringe deg ut på lange dagsturer. Foto: Wee Caravan System.

En kajakk kan transporteres på taket eller i en tilhenger og gjør det mulig å flytte seg rundt utenfor allfarvei når du har funnet din lille perle.
Wee Caravan System leverer flere kajakktyper. Seasy er en ny rotasjonsstøpt kajakkserie ment for allsidig familie- og fritidsbruk. Den består av tre forskjellige modeller konstruert i robust, rotasjonsstøpt plast. Kajakkene er brede, stabile og åpne, noe som gjør dem sjødyktige og lette å håndtere for nybegynnere. Seasy er i så måte en trygg kajakk for familiebruk, og er skreddersydd for hytte-, camping- eller bilferier.

For friskusene som vil stå på bena eller knærne og padle. Foto: Wee Caravan System.

For friskusene som vil stå på bena eller knærne og padle. Foto: Wee Caravan System.

Modellen Seasy Single er konstruert for én padler og er den minste med sine 2,93 meter og 22 kg. Seasy Sport er den mest avanserte, med flere fiskestangholdere, vanntette oppbevaringsrom og pedalstyrt ror i glassfiber for lettere manøvrering.
Priser fra kr 3000.

SUP – eller Stand Up Paddling board – har sitt opphav på Hawaii og er en av verdens raskest voksende sporter. SUPens popularitet og raske spredning har med hvor enkel den er å utføre: På få timer kan de fleste bli drevne brettpadlere, og man kan selv justere vanskelighetsgraden i aktiviteten fordi sporten kan utføres både på stille vann, i elvestryk eller i bølgene. Stående padling er god trening for hele kroppen og stiller krav både til ballanse og teknikk.
Tidligere i høst lanserte Wee Caravan System brettet Seasy Paddleboard, et stabilt og prisgunstig SUP-brett godt egnet for nybegynnere. Brettet er konstruert i robust, rotasjonsstøpt plast og er utformet både for sittende og stående padling. Seasy Paddleboard har håndtak i alle sidene, er utstyrt med vanntett oppbevaringsrom og lasteplass med nett, og leveres i fem forskjellige farger.
Pris ca kr 3500.

En sammenleggbar sykkel er lett å ta med. Foto: Icaravan.no

En sammenleggbar sykkel er lett å ta med. Foto: Icaravan.no

Ut og trå?
De fleste bobilister har vel med seg en sykkel eller to? Dersom du vil unngå sykkelstativet på bakveggen og vil spare plass i garasjen, kan du kanskje vurdere en sammenleggbar modell? Icaravan.no forhandler en modell med seks gir og en vekt på 16 kg. Prisen er kr 1850 inkludert bæreveske.

Batteridreven sykkel gir deg et puff i ryggen. Foto: maxfritid.no.

Batteridreven sykkel gir deg et puff i ryggen. Foto: maxfritid.no.

Max Fritid har løsningen for de som ikke er så spreke, men som gjerne vil ut på sykkeltur likevel. De har tre ulike modeller av batteridrevne sykler fra ca kr 10000. En av dem bærer det talende navnet ”Medvind”. Du slipper ikke helt unna å trå, men får en solid dytt i ryggen. Den minste modellen er også sammenleggbar.

God plass i bobilen?
Sykkelbåten du husker fra charterferien på Mallorca er historie. Nå erstattes den av en ny, raskere og mer sjødyktig variant. Men du trenger nok tilhenger på bobilen for å få den med deg.
Med pedaler foran og skovler bak var den klumpete sykkelbåten det nærmeste man kom en treningsøkt på strandferien på 1980- og 90-tallet. Wee Caravan System lanserer nå Seasy Speed, en solid og stabil sykkelbåt i rotasjonsstøpt plast designet for rask og komfortabel fremferd i skjærgården.

Den gammeldagse pedalbåten i ny utgave passer nok best for deg med tilhenger på bobilen. Foto: Wee Caravan System.

Den gammeldagse pedalbåten i ny utgave passer nok best for deg med tilhenger på bobilen. Foto: Wee Caravan System.

Seasy Speed er utstyrt med styre, sete og ramme i robust aluminium, mens kjede og vaiere er i syrefast stål. Alt er justerbart for å gi best mulig sitteergonomi, noe som også er viktig for å tillate behagelig fremferd og høy toppfart. Seasy Speed tåler opp til én meter bølger og hele 25 knops vind, noe som gjør den til mer enn en leke for strandkanten, men en fin tur- eller treningsfarkost nærmest uansett årstid.
Den 2,5 meter lange sykkelbåten er dessuten utviklet med propeller fremfor skovler, noe som gir vesentlig bedre manøvreringsegenskaper og større fartspotensial. At man enkelt kan montere av styre og sete gjør at båten lettere fraktes med på biltak eller tilhenger.
Priser fra kr 15000.

Bobilverden har ikke hatt mulighet til å teste veldig mange produkter ennå, men i sommer prøvde vi den allsidige grillen Cobb. Den kan også være et julegavetips. Du kan lese om den her.

OBS!
Informasjonen i denne artikkelen er basert på leverandørens pressemeldinger og/eller hjemmesider. Ingen av produktene er prøvd av Bobilverden. Det kan også finnes andre leverandører av beslektede produkter.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *