– Jeg hater bobilturister!

Dagens Næringsliv (DN) hadde lørdag en reportasje om hvordan det lokale livet påvirkes og forstyrres av turister. Det var først og fremst busslaster med turister som fikk passet påskrevet. De går inn i private hjem, har piknik på beitemark og tar seg inn i fjøs. Men også bobilister får passet påskrevet.

Ole David Breistøl er nærmeste nabo til Borgund stavkirke og har opplevd det meste. Siden besøkssenteret åpnet har han blitt nødt til å låse dørene for å unngå at folk trasker rett inn i stua.
Det er Breistøl som forteller DNs lesere at han hater bobilturister.
Besøkssenteret har satt opp skilt om campingforbud og Breistøl har flere ganger jaget vekk bobilister som har prøvd å “låne” vann og strøm fra husveggen over natta.
– Det gjelder å sette standarden. Jeg har inntrykk av at ordet sprer seg bare de møter motstand en plass, sier han.

Les hele reportasjen om hvordan turisme påvirker de som har blitt ”attraksjoner”. Du finner den her.

Del dette med andre:

  2 comments for “– Jeg hater bobilturister!

  1. Hei. Jeg har hatt bobil siden 2007, og har overnattet kun en gang utenfor campingplass og det var når jeg kom med ferjen fra Moksnes til Bodø på natten. Sov under Salten brua.
    Vi kjører stort sett rundt i Europa, men oppholder oss en del i Sverige da vi bor i Halden og det er naturlig å reise i Sverige på helgene. Jeg har kun en tur i Norge, men regner med en tur neste år.Jeg har prøv å fortelle disse frikamperne om dette problemet før, men da fikk jeg så mye kjeft at jeg gadd ikke diskutere dette lenger. Jeg ligger altid inne på camping, for da har jeg alle fasiliteter jeg trenger og jeg føler at det er tryggere. Problemet her er vel kanskje større i Europa enn Norge, men jeg liker ikke å sove ute uten kontroll. Har alt av utstyr og alarmer, men vill inn for å slippe dette problemet. Det er desverre en del normenn som gjør slikt i utlandet også, som gjør at vi andre blir sett på som inntrengere. Må jeg eller skal jeg ligge / stoppe et sted som jeg tviler på, spør jeg først om lov. Jeg parkerer ikke der det er skiltet uovlig for meg. Ta dere sammen frikampere enten dere er norske eller utenlanske.

    mvh
    8918 TØ. Jacobsen

    • Thor – bare husk at naboen din inne på campingplassen kan være han som nettopp er ute etter å ribbe bilen din når du forlater den. Så er ikke nødvendigvis tryggere enn å sove lovlig på en parkeringsplass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *