Italia med i nettverket av land med gratis overnatting for bobiler

I dag legges Italia til i kartet over land der gårdsbruk, håndverkere, serveringssteder og andre tilbyr gratis overnatting for bobiler.

Ole Schnack (med caps) fra Landvergnügen fikk for første gang møte entusiastene bak Nortrip; Patrik Alesand (f.v.), Bjørnar Valbø og Eivind Briseid. Foto: Privat.

I Norge heter nettverket Nortrip. Det eldste og mest kjente nettverket er France Passion, som i år fyller 30 år. Nå er Agricamper Italia etter flere års interesse tatt opp i FEFI-nettverket av tilsvarende nasjonale nettverk.

De ni nasjonale nettverkene tilsluttet FEFI har i to dager vært samlet for å diskutere sine nettverk og trukket lærdom av hverandres erfaringer. Samtidig vedtok de å ta opp Agricamper Italia som medlem i FEFI. Det forteller Ole Schnack, som er grunnlegger av tyske Landvergnügen og FEFI-samarbeidet.

– Vi er stolte av vårt konsept. Det handler om gjestfrihet og ofte er interessen for god mat og drikke en del av konseptet, sier Schnack.

Neste år er det ti år siden Ole Schnack grunnla Landvergnügen i Tyskland og senere det europeiske FEFI-samarbeidet. Foto: Privat.

Vertskap for FEFI-møtet denne uka har vært jubilanten France Passion. Deltakerne i FEFI møttes første gang fysisk i 2014, men dette møtet har vært det største og viktigste så langt.

Tre representanter for norske Nortrip, som har sin første hele sesong i år, var med på sin første samling i FEFI. Sammen med Østerrike var de de nyeste tilbudene i FEFI før møtet i dag la til Italia på sitt kart.

Schnack forteller at nettverkene i de ti landene bygger på det samme viktige konseptet. Det er åpent kun for bobiler som er selvforsynt med vann, avløp og toalett. Du får en gratis parkeringsplass i 24 timer og har muligheten til å handle vertskapets produkter.

– Det er noen forskjeller på oss. Grunnidéen fra France Passion er at du møter opp uten forvarsel, men i Tyskland liker vi å planlegge spontaniteten så hos oss kan du ringe inntil 24 timer i forveien for å varsle din ankomst. Agricamper Italia strekker dette litt lenger og lar deg varsle ankomst inntil syv dager i forveien, forteller Schnack.

Agricamper Italia har over 230 verter som kan besøkes når du har gjort en digital registrering og betalt medlemskapet. I motsetning til de andre FEFI-medlemmene er Agricamper Italias tilbud heldigital. Du får ingen bok tilsendt og når du har betalt dine 34,90 EUR kan du benytte tilbudet i deres app så mye du vil i 365 dager framover. Mange av de andre nettverkene bruker 1. mars som skifte mellom sine år.

Det var denne entusiastiske gjengen med FEFI-medlemmer fra Tyskland, Frankrike, Spania, Østerrike, Storbritannia og Norge som har vært samlet denne uka. Foto: Privat.

– Vi vil ikke ha et bookingsystem der gjestene betaler for seg. Det forplikter vertene på en måte som ikke passer med dette konseptet. Dette skal være et tilbud godt plantet på bakken, sier Schnack. Konseptet legger svært godt til rette for personlige opplevelser.

I år vil FEFI for første gang bli representert på messa Caravan salon i Düsseldorf i månedskiftet august-september. Dette blir en internasjonal stand hvor hele idéen og konseptet blir presentert. Her lover Schnack at det blir en smak av det du kan oppleve, og det blir mulig å møte representanter fra de ulike landene som deltar i FEFI.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Gratis overnatting for 20 000 bobiler
Les også: 30 år med gratis overnatting og opplevelser
Les også: Europeisk overnattingskonsept for bobil får norsk utgave

Lenker til de respektive landenes organisasjoner:
Nortip
Pintrip
Swedstop
Swiss Terroir
Espana Discovery
Bauerleben
BritStops
Landvergnügen
France Passion
Agricamper Italy

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *