Intet hytte- eller bobilforbud i påsken, men…

Regjeringen la i dag fram sine oppdaterte råd og regler for reiser og aktiviteter gjennom påsken. Det ble ikke innført hytteforbud. For bobil, som regjeringen sidestiller med hytte, blir smittevernreglene viktige.

Regjeringens påskeanbefaling er kort og godt: Handle før du reiser hjemmefra og hold dere for dere selv. Foto: Knut Randem.

Det var helse- og omsorgsminster Bent Høie som la fram de nye råd og regler i en pressekonferanse i kveld. Disse gjelder fra torsdag 25. mars.
Det generelle reiserådet er fortsatt at unødvendige reiser i Norge frarådes. Samtidig gjør regjeringen unntak for reise til hytte sammen med egen husstand.

Tidligere i mars svarte regjeringen – på spørsmål fra Bobilverden.no – at bobiler kan benyttes på samme måte som hytter. Vilkåret er at bobiler følger de samme smittevernreglene som for hytter og at man ikke reiser fra sted til sted. Du kan lese regjeringens svar her.

De oppdaterte reglene Høie la fram i dag gjelder for hele landet og medfører at du kun skal reise på tur med medlemmer av din egen husstand. Du kan ta i mot to besøkende – dersom dere kan holde 2 meter avstand. Dermed er det ikke aktuelt med besøk inne i bobilen.

Regjeringen ber om at du unngår sosial kontakt og gjør innkjøpene dine før du reiser hjemmefra. Dersom du likevel må handle i kommunen du besøker, bruk munnbind og la bare en person gå i butikken. Du kan lese mer om regjeringens anbefalinger for påsken her (ekstern lenke).

Dette blir neppe påsken for bybesøk og sosiale arrangementer, men heller for gode naturopplevelser sammen med egen husstand.

Vær oppmerksom på at kommuner kan vedta å stenge campingplasser og bobilplasser i påsken. Så langt redaksjonen kjenner til har dette skjedd kun få steder.

Reiser utenlands frarådes fortsatt av regjeringen, med mindre de er strengt nødvendige. I forbindelse med påsken innfører regjeringen en innstramming av karantenereglene for de som har vært på en unødvendig reise i utlandet. Disse må ta hele karantenetiden på et karantenehotell. Denne innstrammingen gjelder fra og med mandag 29. mars. Det er ikke uten videre innlysende at en bobiltur til utlandet vil bli betraktet som en strengt nødvendig reise.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Er bobil lik hytte?
Les også: Hvor går turen i påsken?

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *