Internett fra satellitt til bobil et skritt nærmere

Nå har Elon Musk, mannen bak Tesla, avslørt ambisiøse planer for internett levert fra SpaceX og hans Starlink-prosjekt. Bobiler blir de første mobile forbrukerne som får muligheten.

Tesla-gründeren Elon Musk vil levere internett til kjøretøy enten de står stille eller er i bevegelse. Illustrasjonsfoto: Knut Randem (Stø i Vesterålen).

Det er CNBC som forteller at Musks satellitt vil tilby Starlink til private husholdninger med stasjonære basestasjoner. Men også kjøretøy vil få tilbudet etterhvert.

I begynnelsen vil utstyret være så stort at det ikke kan monteres på en vanlig personbil, men Musk nevner spesielt bobiler når husholdningene skal få nyte godt av de mobile basestasjonene.

Inntil det kommer mer kompakte mottakere på markedet vil det være store kjøretøy som fly, skip, store lastebiler og altså bobiler som i følge Musk skal kunne ta i bruk internett fra satellitt.

Digi.no skriver at betatestere har dokumentert nedlastingshastigheter på rundt 170 Mbit per sekund. Og dataene skal kunne utveksles mens kjøretøyet er i bevegelse.

Det er så langt ikke sagt noe om pris og tidspunkt for lansering. Musk har nylig søkt om tillatelse til å levere ESIM-stasjoner (Earth Station in Motion) i Starlink-satsningen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *