Ingen rabatt uten bombrikke

Norske bilister sparer store summer med AutoPASS-avtale og bombrikke. Du trenger fortsatt bombrikken selv om timesreglene endres.

Det er fortsatt AutoPASS-brikker som gir best rabatt – selv om timesregelen er endret. Foto: Fremtind service.

Flere bompengeselskap fjerner nå kravet om AutoPASS-avtale og bombrikke for å få fordelen med timesregel. Timesregel betyr at bilisten kun betaler for én bompassering i løpet av en time selv om en bomstasjon eller bomring passeres flere ganger.

Endringen gjelder kun timesregelen, og bilistene må fortsatt ha gyldig AutoPASS-avtale og bombrikke for å få rabatt og andre fordeler.

Mye penger å spare
Alle lette kjøretøy som person- og varebiler med AutoPASS-avtale og bombrikke får en rabatt på tjue prosent på bompasseringer. I tillegg får bilistene ti prosent rabatt på ferjer.
Det er Fremtind Service som minner om dette i en pressemelding. For deres kunder utgjorde denne rabatten i gjennomsnitt mer enn 1 200 kroner i 2022.

AutoPASS-avtale er også nødvendig for å få fordelen månedstak. Månedstak betyr at et kjøretøy ikke belastes for mer enn et maksimalt antall passeringer i løpet av en måned. For eksempel belastes man i Ålesund for maksimalt 60 betalende passeringer i måneden, mens tallet i Tromsø er 80.

På ferjer kan du få ytterligere rabatt om du knytter brikka til en ferjeavtale. Les mer om brikker og rabattavtaler her.

Tekst: Redaksjonen

Les også: Dette bør du vite om bombrikker og avtaler

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *