Ingen ny utsettelse av EU-kontrollen

Vegvesenet gir ingen generell utsettelse av EU-kontrollen for de som har frist i mai eller senere.

Det kan bli kø for EU-godkjenning uten flere utsettelser. Foto: Knut Randem.

Tidligere i år utsatte Vegvesenet fristen for EU-kontroll med to måneder for de som hadde kontrollfrist i perioden 13. mars til 30. april på grunn av koronasituasjonen. Dette blir ikke tilfelle for de som har frist fra og med mai, skriver etaten i en pressemelding.

– Har du frist i mai eller videre framover, må du forholde deg til den og få kjøretøyet ditt godkjent før fristen går ut, sier avdelingsdirektør Monika Omholt.

De som fikk utsatt fristen i mars og april, forholder seg til at ny frist ble forskjøvet med to måneder.

– Beslutningen er tatt i samråd med bil- og verkstedsbransjen. Verkstedene er i drift, har nødvendig kontrollkapasitet og har gjort smitteverntiltak. Nå når flere servicetjenester og andre åpner, ser vi ingen grunn å gi en ny generell utsettelse, sier Omholt.

Norges bilbransjeforbund har utarbeidet en smittevern-veileder for å begrense smitten for sine ansatte, kunder og leverandører.

De generelle anbefalingene om karantene, hygiene og sosial distansering gjelder fortsatt. Om du på grunn av alvorlig sykdom, isolasjon eller karantene er forhindret fra å få kjøretøyet kontrollert og godkjent innen fristen, kan du søke Statens vegvesen om utsettelse (ekstern lenke).

Tekst: Redaksjonen

Les også: Utsetter fristen for EU-kontroll
Les også: – Kjempekøer etter koronakrisen kan føre til tusenvis av avskiltede biler

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *