Ingen messecamp på Hellerudsletta i år

Innsjekking mens det ennå var messecamp på Hellerudsletta. Arkivfoto: Knut Randem.

Det er nå klart at det ikke blir messecamp på Hellerudsletta i år. De 500 plassen der blir erstattet av 150 plasser ved messehallen på Lillestrøm, men det arbeides fortsatt med alternativer.

Messegeneral Konrad Sel forteller til Bobilverden.no at de nye føringene på Hellerudsletta gjør at det ikke er økonomisk forsvarlig å arrangere messecampen der.
Caravanmessen har i samarbeid med Norsk Bobil- og CaravanClub avd. Romerike som teknisk arrangør sett på mange ulike plasseringer og løsninger.

– En caravanmesse bør ha en messecamp for de besøkende, men det er krevende å få til dette rundt Norges Varemesse. Vi er selvsagt misunnelige på blant annet Elmia, som har store områder tilgjengelig i gangavstand fra messehallene. Vi er derfor også glade for at vi har fått til en løsning selv om vi skulle ønsket oss en større plass.

Grusplassen ved siden av parkeringsplassen utenfor messehallen på Lillestrøm har plass til 150 overnattingsplasser. Sel forteller at denne plassen er reservert for formålet og at riggdekket bak hallene vil bli tatt i bruk til dagparkering. Likevel mangler det 350 plasser i forhold til besøket på Hellerudsletta de senere årene.

På grusplassen vil det bli bedre tilgang tilgang til strøm enn på Hellerudsletta. Det blir rigget opp toalett på plassen mens dusj kan tas på hotellet mot en avgift.

Messecamp gir også rom for sosial omgang med andre bobilister. Her et glimt fra 2014 på Hellerudsletta. Foto: Knut Randem.

– Vi har vært på flere befaringer og skal forsøke å få til et møte med Skedsmo kommune for å se om de har noen forslag til løsning, sier Sel.
– Vi vet ikke om det kommer noe ut av det, men prøver å finne en løsning.

– Hadde vi hatt god plass nær messa kunne vi glatt hatt 1000 overnattinger, men slike arealer finnes ikke.

Sel forteller at det blir mulig å reservere en av de 150 plassene ved messehallen via hjemmesiden til Norsk Bobil- og CaravanClub avd. Romerike. Den muligheten skal være klar før sommeren, kanskje allerede i mai, avslutter Sel.

Øvrige overnattingsplasser i regionen på dette tidspunktet er bobilplassen på Sjølyst i Oslo og Bogstad camping.

Bobilplassen på Sjølyst i Oslo blir som regel full under Caravanmessen. Foto: Knut Randem.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Ingen messecamp på Hellerudsletta i år

  1. Hei😊er det lagt opp shuttlebuss fra sjølyst og Bogstad camping. Hadde vært et fint alternativ til Hellerudsletta
    Mvh
    Britt Anne Holtet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *