Ingen fornyelse i år

Valgkomiteen ville ikke, men Kurt Terje Jenssen fikk gjenvalg som president i Norsk Bobilforening.

Valgkomiteen ville ikke, men Kurt Terje Jenssen fikk gjenvalg som president i Norsk Bobilforening. Foto: Knut Randem.

Landsmøtet i Norsk Bobilforening (NB) valgte å utsette den fornyelsesprosessen arbeidet til det interne ”Bli ny-utvalget” hadde lagt opp til med en større endring av foreningens vedtekter. Det tok også innersvingen på valgkomiteen som ville vrake sittende president.

Nåværende vedtekter gir regionlederne plass i landsstyret. Utvalget har foreslått at denne ordningen bortfaller slik at ytterligere to styremedlemmer velges av landsmøtet mens to utnevnes av regionforum. ”Bli ny-utvalget” har også foreslått en rekke andre endringer av vedtektene, men på grunn av utsettelsesvedtaket ble det ingen debatt om forslagene. Regionene klaget over for dårlig høringsfrist. Andre mente dette var uttrykk for en maktkamp.

Landsstyret hadde foreslått en økning i kontingenten med kr 50 og sukret forslaget med at kr 10 av økningen skulle øremerkes til arbeid i regionene. Landsmøtet godkjente forslaget, men økte regionandelen til kr 20.

Under regnskap og budsjett ble det påpekt at NB i år er inne i et spareår etter flere tunge investeringer i IT det foregående året.

Margrethe Odland ble valgt inn i styret på benkeforslag og sikret kvinnerepresentasjon. Foto: Knut Randem.

Margrethe Ådland ble valgt inn i styret på benkeforslag og sikret kvinnerepresentasjon. Foto: Knut Randem.

Valgdramaet tok aldri helt av. Valgkomiteen hadde etter det Bobilverden forstår ikke drøftet mulighetene for gjenvalg med sittende president Kurt Terje Jenssen. Den foreslo i stedet Terje Århus som ny leder av organisasjonen. Det var tilløp til en opphetet debatt, men Terje Århus skjønte raskt hvor stemningen lå i salen og trakk sitt kandidatur. En gest landsmøtet viste å verdsette. Kurt Terje Jenssen ble derfor gjenvalgt som president for to år.
Nestleder Olav Næss var ikke på valg.
På controller-plassen hadde valgkomiteen foreslått gjenvalg av Jostein Høysæther. Et benkeforslag på Margrethe Ådland fikk overveldende støtte. Landsmøtet gjorde det klart at det ville ha kvinner i ledelsen. De øvrige plassene i styret bekles fortsatt av lederne i regionene.stemme

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *