Ingen bobil uten masse ekstrautstyr

Vi elsker å putte ekstra utstyr inn i bobilene våre. Ikke sant? Max Fritid var blant utstyrsleverandørene på Caravanmessen og daglig leder Nils Magne Dahle hadde flere nyheter å by på.

Fra Inaca kunne han vise fram et nytt markisetelt/vegger til Thule Omnistore – Dynamic. Grunnmodellen er fire meter lang og kan forlenges med skjøtestykker på 50 og 100 cm. Det gjør lagerholdet enklere.
Avhengig av bilens høyde kan sideveggene leveres for biler med høyde fra 220 til 310 cm. Frontveggen er den samme for alle.
Veggene leveres i en lett polyester og koster ca 10.000 kroner.

Dahle kan også svinge seg med nye elektriske tråsykler. Det er altså en hjelpemotor som gir deg et puff i ryggen. De tre modellene lyder da også navnene Medvind, Bris og Spirrevipp. Sistnevnte er en sammenleggbar modell som foldes på midten samtidig som sete og styre kan senkes.
De tre syklene koster mellom 7 og 10.000 kroner og har en børsteløs motor på 250W. Den rekker til en teoretisk kjøretur på 70 km. De lades på åtte, ti timer og trekker 1,8A.
Går du tom for strøm er det bare å bruke litt ekstra krefter på pedalene…

Nils Magne Dahle i Max Fritid på en av sine nye elektriske sykkelmodeller. Bak det nye forteltet/veggene til Omnistore. Foto: Knut Randem.

Billigere solceller
Prisen på solcellepaneler har gått ned med de nye modellene fra Max Fritid og koster 4400 kroner. Det er vesentlig ned fra tidligere modeller som kostet rundt 10.000.
Solcellepanelet er på 100W og har regulatoren integrert i panelet. Da er det bare å føre kabelen direkte til batteriet.

Efoy har lansert nye modeller med bedre viberasjonsdemping og en bedre (kabelbasert) fjernstyring. På fjernkontrollen er det mulig å styre de fleste funksjoner og fra siste modell er det også mulig å lese av veskenivået.

En 1,5 meter uttrekkbar vindskjerm er også en nyhet fra Dahle & co i høst. Den festes i bilveggen – for eksempel i festet for markisefoten dersom du har det på bilen eller i et feste du monterer.

Dahle kunne også vise et nytt hyllesystem til garasjen.
– Dette må vi ha mer av. Det er et stort behov for gode løsninger i store garasjer. Dette vil vi derfor jobbe mer med, sier Dahle.

Og til slutt kan vi jo nevne Eberspächer som har fått en ny app til Iphone, Andoide og Windows Phone. Men den kan du fjernstyre og overvåke oppvarmingen av bilen. Eberspächer går på bensin eller diesel og kan monteres slik at varmen går i bobilens vanlige kanaler for varmluft.
Forbruket på en slik er 2-3 dl i timen. Vifta trekker 8-15W.

Dahle klødde i fingrene etter å vise oss flere nyheter eller nesten-nyheter, men vi lar dette være en snartitt på utstyrsverden.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *